NaslovnicaVijesti"Guardiola zbog ovoga ne može da osvoji Ligu prvaka!"

“Guardiola zbog ovoga ne može da osvoji Ligu prvaka!”

Pep Guardiola je sa Barcom osvojio dvije Lige prvaka, uz prepoznatljivu tiki-taku kojom su Katalonci “lomili” protivnike, ali u Bayernu i Cityju nije uspio da ponovi taj uspjeh.

Felix Magath, nekadašnji as HSV-a bivši reprezentativac Njemačke, kasnije trener brojnih klubova uključujući i Bayern, smatra da je razlog Guardiolinog neuspjeha upravo čuvena tiki-taka, taktika koja ga je proslavila.

Magath smatra da je taj sistem funkcionisao samo u Barceloni jer je imala Messija, koji je “ni iz čega znao da odluči utakmicu.”

“Te Lige prvaka sa Barcelonom zapravo je osvojio Messi, a ne Guardiola”, rekao je Felix Magath za Sport Bild i dodao:

“Bez Messija taj sistem nikada nije bio toliko uspješan za Guardiolu, inače bi on već davno osvojio Ligu prvaka sa Bayernom ili Manchester Cityjem“.

Felix Magath je apsolutno protiv taktike koja je proslavila Guardiolu.

“Tiki-taka djeluje samo ako imate igrače koji su tehnički superiorniji od protivnika. Gledateljima je držanje lopte, kako ja to zovem, jednostavno dosadno i vrhunskoj ekipi to zapravo nije potrebno. Po mom mišljenju, Guardiola se generalno prečesto izgubi u pokušaju da unaprijed dobije utakmicu. Ta taktika često završava pogrešnim odlukama koje sprečavaju uspjeh”, smatra Felix Magath, iskusni njemački trener, koji posljednje tri godine odmara bez kluba.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!