NaslovnicaVijestiGuardiolin odgovor na provokaciju: Imao sam sreće!

Guardiolin odgovor na provokaciju: Imao sam sreće!

U razgovoru uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Schalkea i Cityja, Pepu Guardioli je upućeno provokativno pitanje u vezi s njegovim mandatom u Barci.

“John (Stones) ima problem sa preponama, Gabriel (Jesus) je kup utakmicu u Newportu završio sa povredom zadnje lože. Nisu veliki problem, ali su dovoljni da ne budu ovdje. To je i normalno kad u tri mjeseca odigraš 25 utakmica. Završimo sezonu, damo im tri sedmice odmora, ne više, idemo u Kinu da da igramo sa velikim klubovima, a onda se očekuje pobjeda za start sezone. A noge ne rade. Tako ćemo da uništimo takmičenje” rekao je Guardiola.

Uslijedilo je jedno dosta provokativno pitanje. Da li može da se smatra najvećim trenerom ukoliko se zna da je Ligu prvaka osvojio samo sa Barcelonom u periodu velike dominacije i velikih asova poput Messija, Xavija i Inieste?

“Apsolutno se slažem. Neću ni sekundu da potroši za raspravu. Imao sam sreće”, kratko je odgovorio španjolski stručnjak, očigledno u sarkastičnom tonu.

Mnogi od Cityja očekuju da bude favorit za osvajanje Lige prvaka.

“Poredimo lige, pa mislimo da smo na vrhu, pa onda valjda treba da dobijamo sa četiri, pet razlike? To ne ide tako. Ovo su mnogo teške utakmice… Imamo kratko pamćenje. Pa ljudi su kritikovali Paris Saint-Germain, govorili kako nije to isti tim bez Neymara, a sad idu na nevjerovatni Manchester United, koji je pobijedio Chelsea nasred Stamford Bridgea. Paris Saint-Germain su otpisali. Ali to je Liga prvaka i PSG je pobijedio.

Prva utakmica u Gelsenkirchenu na AufSchalke Arenu igra se u srijedu od 21.00, a glavni sudac je Carlos del Cerro Grande.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!