NaslovnicaVijestiGuardiolina božićna lista: Manchester City spreman potrošiti 200 miliona na tri pojačanja...

Guardiolina božićna lista: Manchester City spreman potrošiti 200 miliona na tri pojačanja ove zime

Prema pisanju engleskih medija Pep Guardiola je pripremio nevjerovatnih 197 miliona funti na pojačanja u predstojećem zimskom prelaznom roku.

City spremio 200 miliona na pojačanja

Daily Star je objavio vijest kako će ‘Građani’ pokušati dovesti zvijezdu Arsenala Alexisa Sancheza, zvijezdu Southamptona Virgila Van Dijka, te zvijezdu Barcelone Sergija Busquetsa. Pored njih trojice, u posljednje vrijeme Manchester City se povezivao i sa dovođenjem defanzivca AC Milana Leonarda Bonuccija, koji bi mogao koštati oko 40 miliona eura.

Sanchez i Busquets su već igrali pod vodstvom Pepa Guardiole, koji ih jako dobro poznaje iz vremena dok s bili u Barceloni, te će učiniti sve kako bi ih doveo na Etihad ove zime. Što se tiče Van Dijka, The Telegraph izvještava kako je Manchester City pripremio 80 miliona eura za njegovo dovođenje. Vijest se pojavila samo dan nakon što je objavljeno kako je Liverpool već postigao dogovor sa 26-godišnjakom, koji ima ugovor sa ‘Svecima’ do ljeta 2022. godine.

Guardioli je očajnički potreban novi centralni defanzivac, s obzirom da su John Stones i Vincent Kmpany povrijeđeni, te neće igrati neko vrijeme. Španjolski stručnjak navodno smatra kako bi nizozemski reprezentativac mogao biti dugodoročno rješenje za tu poziciju.

[su_premierleague]

Ipak, još uvijek nije poznato gdje Van Dijk planira nastaviti karijeru. Prošlog ljeta je priznao kako bi volio zaigrati u Liverpolu, te je čak i zatražio transfer iz kluba, ali to se nije dogodilo. Odmah nakon što je zatražio transfer, dobio je suspenziju od strane kluba, te je trenirao odvojeno od ostatka tima do kraja prelaznog roka.

Nizozemac je u posljednje vrijeme ispao iz planova trenera Mauricija Pellegrina zbog lošije forme. Prvo je presjedio na klupi cijelu utakmicu protiv Chelseaja, u kojoj je njegov tim poražen rezultatom 1-0, a zatim nije ni pozvan za utakmice protiv Huddersfield Towna (1-1) u prošlom kolu, te danas protiv Tottenham Hotspura (poraz 5-2).

Manchester City će sutra u okviru 20. kola gostovati na St. James Parku kod Newcastle Uniteda. Trenutno nakon 19 odigranih kola ‘Građani’ imaju 55 osvojenih bodova od mogućih 57.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!