NaslovnicaVijestiHajduk u velikim problemima pred susret na Rujevici. Evo kako bi trebao...

Hajduk u velikim problemima pred susret na Rujevici. Evo kako bi trebao izgledati njihov sastav

U nedjelju u 19:30 na Rujevici će se odigrati Jadranski derbi između HAJDUKa i Rijeke. HAJDUK će putovati na Kvarner s velikim izazovima, posebno na poziciji vratara. Lovre Kalinić i Borna Buljan neće biti sposobni za nastup, dok je Ivan Lučić, koji je fantastično branio protiv Dinama na Poljudu, ozlijedio koljeno i morat će biti operiran.

Lučić se očekuje kao početni golman na Rujevici, dok će 17-godišnji Raul Bezeljak sjediti na klupi. Bezeljak je golman juniorske momčadi Hajduka koji još nema seniorsko iskustvo, ali je prošao zimske pripreme s prvom momčadi. Trenutno, Hajduk nema drugog izbora za tu poziciju.

Osim problema na poziciji golmana, Hajduk se suočava s nedostatkom nekoliko ključnih igrača. Marko Livaja nije bio ni na klupi protiv Dinama u srijedu, a vjerojatno se neće oporaviti do nedjelje. Mihael Žaper je ozlijeđen do kraja sezone, baš kao i Dario Melnjak i Filip Uremović. Zvonimir Šarlija ima tri žuta kartona, pa ni on neće moći nastupiti.

Navijačima Hajduka može biti mala utjeha povratak Ivana Perišića, koji je ušao s klupe u derbiju na Poljudu u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa. Perišić, međutim, još uvijek nije u potpunosti oporavljen od teške ozljede koljena koju je pretrpio na treningu Tottenhama početkom sezone.

Karoglan će se suočiti s velikim izazovom zbog značajno oslabljene obrane. Standardne stopere Šarliju i Uremovića zamijenit će Dominik Prpić i Josip Elez. Na lijevom boku Ismael Diallo nije opravdao očekivanja otkad se vratio s Afričkog kupa nacija. S obzirom na nedostatak igre tijekom turnira, nije iznenađujuće što je pao u formi. Stoga će vjerojatno Šimun Hrgović započeti utakmicu na toj poziciji.

U derbiju, trener Hajduka je odlučio staviti Laszla Kleinheislera u vezni red. Međutim, Mađar nije pokazao previše, osim izražene nervoze, što ga je moglo dovesti i do isključenja. Rokas Pukštas bi mogao ponovno ući u prvi sastav.

Što se tiče napada, Nikola Kalinić je jedina opcija kao zamjena za Livaju u napadu, dok će vjerojatno na krilima igrati Emir Sahiti i Josip Brekalo. Postoji mogućnost da se Karoglan odluči i za Yassinea Benrahoua na desnom krilu, no Sahiti mu pruža bolju opciju za kontranapade, koje bi Hajduk trebao koristiti na Rujevici.

Najnovije vijesti

Antonio Rudiger: “Nemam se čega sramiti. Mokrio sam u krevet do...

0
Antonio Rüdiger (31), branič Real Madrida, dao je intervju pred nadolazeću gostujuću utakmicu s Bayernom u polufinalu Lige prvaka. Između ostaloga, istaknuo je svog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!