NaslovnicaVijestiHarry Kane izjednačio rekord Cristiana Ronalda i Lionela Messija

Harry Kane izjednačio rekord Cristiana Ronalda i Lionela Messija

Napadač Tottenham Hotspura Harry Kane jučer je u pobjedi svog tima protiv Huddersfield Towna rezultatom 4-0 postigao dva gola, te tako u prošlom mjesecu stigao do cifre od 13 postignutih golova za klub i reprezentaciju.

Kane izjednačio rekord Lionela Messija

To je njegov najbolji učinak u karijeri, a stigao je do njega nakon što nije uspio postići nijedan gol u augustu.

Sa tih 13 golova u jednom mjesecu izjednačio je rekord Lionela Messija, koji je postigao 13 golova u martu 2012. godine, te Cristiana Ronalda, koji je postigao isti broj golova u oktobru 2010. godine.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Engleski reprezentativac je u prošlom mjesecu redom postizao golove, prvo na gostovanju kod Evertona dva gola, zatim protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka još dva gola, zatim prošlog vikenda protiv West Hama dva gola, zatim ovog tjedna u Ligi prvaka protiv APOEL-a hat-trick, te jučer dva gola.

Trenutno je na drugom mjestu najboljih strijelaca u Premier ligi ove sezone, gdje je izjednačen sa Sergiom Aguerom i Alvarom Moratom, dok je vodeći napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku.

Tottenham Hotspur se trenutno nalazi na trećem mjestu sa 14 osvojenih bodova iz sedam odigranih kola, te zaostaje pet bodova iza vodećih klubova iz Manchestera.

[su_premierleague]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!