NaslovnicaVijestiHARRY KANE PRIZNAO: Evo tko je najbolji defanzivac protiv kojeg je igrao!

HARRY KANE PRIZNAO: Evo tko je najbolji defanzivac protiv kojeg je igrao!

Harry Kane već duže vrijeme važi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg napadača na svijetu. Međutim, čak i najboljima je teško igrati protiv pojedinih igrača, a engleski reprezentativac je otkrio tko je njegov najteži protivnik sa kojim se susreo u karijeri.

Kane imenovao Chiellinija najboljim defanzivcem

Kane je doživio nevjerovatan uspon u karijeri u posljednjih pet godina, a trenutna vrijednost mu se procjenjuje na preko 200 miliona eura. Dokazao je se protiv nekih od najboljih defanzivaca svijeta u Premier ligi, kao i u Ligi prvaka, a posebno prošle sezone kada je njegov tim u tom takmičenju stigao do samog finala.

Na pitanje novinara tko je najbolji defanzivac protiv kojeg je igrao, on je u intervjuu za The Guardian odgovorio: “Nekoliko puta sam upitan da imenujem najboljeg defanzivca protiv kojeg sam igrao i rekao sam kako je to Chiellini. Igrao sam protiv njega par puta, a također bih dodao i Johna Terryja.”

“Chiellini je jako iskusan. Dobro razmišlja i čita igru. Kada pokušate ući u prostor, on zna kad točno da krene na vas. Zna i izabrati trenutke kada će vas odgurnuti tako da izgubite ravnotežu. Najteže je igrati protiv takvih iskusnih defanzivaca, jer uvijek se nalaze na pravom mjestu u pravo vrijeme.”

Chiellini je u Juventus stigao davne 2005. godine iz Fiorentine za oko osam miliona eura. Od tada je u dresu ‘Stare dame’ odigrao ukupno 506 utakmica u svim takmičenjima, te pritom osvojio brojne trofeje, uključujući čak devet puta Seriju A, te četiri Kupa Italije.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!