NaslovnicaVijestiHAZARD OTKRIO: Evo zašto je izabrao Chelsea ispred Manchester Uniteda i Cityja!

HAZARD OTKRIO: Evo zašto je izabrao Chelsea ispred Manchester Uniteda i Cityja!

Jedan od najboljih igrača Chelseaja u posljednjih nekoliko godina, ako ne i najbolji, Eden Hazard otkrio je kako su ga dvije legende tog kluba nagovorile na dolazak na Stamford Bridge.

Drogba nagovorio Hazarda na dolazak u Chelsea

Belgijski reprezentativac se prije dolaska u London povezivao sa brojnim klubovima iz Premier lige, ali je na kraju iz Lillea stigao u Chelsea za 35 miliona eura u ljeto 2012. godine.

U to vrijeme ga je želio dovesti i Chelseajev najveći rival Arsenal, čiji tadašnji trener Arsene Wenger je čak i ugostio njega i njegovog agenta u svojoj obiteljskoj kući kako bi pokušao postići dogovor, ali bezuspješno. Hazard je otkrio kako su prevagu zapravo napravile dva bivša igrača ‘Plavaca’, Didier Drogba i Joe Cole.

On je u intervjuu za Daily Mail rekao: “Imao sam priliku potpisati za Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, ali mislim da sam donio dobru odluku. Razgovarao sam sa vlasnikom, zatim sa trenerom Robertom Di Matteom. Također me je zvao Didier Drogba, a Joe Cole (njegov tadašnji suigrač u Lilleu) mi je rekao kako je ovo najbolji klub. Bio sam pomalo uplašen kad sam došao jer je Drogba otišao, a kada imate njega u timu, trofeji su vam zagarantovani.”

Zatim je nastavio: “Međutim, mislim da sam igrao sa vrhunskim igračima. Ukoliko pogledate mojih sedam godina provedenih u Chelseaju, uradili smo neke nevjerovatne stvari. Osvojili smo trofeje.”

On će po svemu sudeći u srijedu odigrati svoju posljednju utakmicu u plavom dresu, i to protiv Arsenala u finalu Europske lige, nakon čega će najvjerovatnije biti potvrđen njegov transfer u redove španjolskog velikana Real Madrida. Na pitanje da li bi osvajanje Europske lige bio savršen oproštaj, Hazard je rekao: “Da, samo želim osvojiti trofej. Nije bitno da li ću postići gol ili ne. Želim špekulacije o mojoj budućnosti staviti na stranu, znate kakav sam. Razmišljam o nogometu, a nakon finala vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!