NaslovnicaVijesti"Henry nema dovoljno iskustva i znanja o Ligue 1!"

“Henry nema dovoljno iskustva i znanja o Ligue 1!”

Bivši nogometaš Monaca Jean Luc Ettori tvrdi kako legendarni Thierry Henry nema dovoljno iskustva kao trener, te da ne poznaje Ligue 1, i da je odluka o preuzimanju klupe “Kneževa” bila preuranjena.

Mnogi vjeruju da je dolazak na klupu Monaca u veoma teškoj situaciji za klub hrabar potez Thierryja Henryja koji želi da pomogne. Ne misli tako legendarni nogometaš Monaca Jean Luc Ettori.

Legenda Monaca, čovjek koji je odigrao 602 meča za klub i koji je 1995. sjedio na klupi kao trener smatra da se potez Thierryja Henryja može okarakterisati kao odluka u kojoj nije bilo ni malo skromnosti.

Ettori kaže da je Henry došao u klub bez ikakvog trenerskog iskustva i bez poznavanja stanja u klubu, ali i same lige. Takođe, Ettori vjeruje da uz sve to Henry nema ni dobar stručni štab koji bi radio ono što on ne umije.

U intervjuu za ‘L’Equipe’, Ettori je rekao da je greška bila samo otpuštanje Leonarda Jardima.

“Iako smo bili u teškoj situaciji, Jardim je bio taj koji je iz toga mogao da nas ‘izvadi’. Thierry Henry nije loš izbor, ali bila je ovo preuranjena odluka. Jardim je otišao naglo, a Henry stigao prebrzo. Ne želim ja da budem taj koji ga kritikuje, ali nije bio ni malo skroman kada je prihvatio posao. To što si bio dobar igrač ne znači da možeš odmah da dođeš i radiš u Ligi 1 koju ne poznaješ”, rekao je Ettori.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!