NaslovnicaVijestiHenry otkrio jednu stvar zbog kojeg žali iz vremena dok je igrao...

Henry otkrio jednu stvar zbog kojeg žali iz vremena dok je igrao pod vodstvom Wengera

Nakon čak 22 godine provedene u klubu, Arsene Wenger je danas po posljednji put predvodio Arsenal sa klupe na utakmici protiv Huddersfield Towna.

Henry poslao podršku Wengeru

Francuski stručnjak napušta Emirates nakon razočaravajuće sezone, u kojoj su ‘Topnici’ završili na šestom mjestu u Premier ligi, te ispali u polufinalu Europske lige, ali, uprkos tome, navijači su mu i na današnjem gostovanju priredili sjajan oproštaj.

[su_bbworld]

Pod vodstvom Wengera, Arsenal je tri puta osvojao Premier ligu i sedam puta FA Kup, a ubjedljivo najbolji igrač kojeg je uspio dovesti je legendarni Thierry Henry, koji je postigao nevjerovatnih 226 golova u 369 nastupa u periodu između 1999. i 2007. godine, prije nego što je prešao u Barcelonu.

Pred današnju utakmicu, Thierry je otkrio koju stvar nikad nije napravio dok je igrao pod vodstvom svog sunarodnjaka, zbog čega jako žali. U intervjuu za službenu stranicu Arsenala, on je rekao: “Znam da će mi ljudi reći kako Wenger ima sjajan ugovor, ali to ne znači da on nije ljudsko biće. To ne znači da on nema osjećaje, da nema emocije. Nedavno sam se susreo s njim i pitao ga kako je. Odgovorio je ‘u redu, izgubili smo neki dan’, a ja sam mu rekao ‘ne, ne pričam o utakmici, kako si ti?'”

“Osjećao sam se loše, jer kao igrač nikad nisam otišao do njegovog ureda da ga pitam kako je jer me nije bilo briga, niko nije brinuo. Navijače nije briga o zdravlju trenera, igrače također. Odlaze do njega i sve što pitaju je ‘zašto nisam igrao, zašto sam igrao na lijevoj strani’. Navijači također pitaju samo ‘zašto taj i taj igra na toj poziciji’, zatim novinari također. Svi upiru prstom na trenera. Zbog toga svega, ti Wenger zaslužuješ trofej.”

Budući da trenutno obavlja funkciju pomoćnika izbornika Belgije, 40-godišnjak razumije koliko je teško biti trener i brinuti o različitim karakterima: “On mi je bio poput oca, pomogao mi je da postanem bolji igrač, otključao je stvari u mom mozgu koje su me ponekad zaustavljale, stvari koje su jednostavne, ali sa 22 godine pokušavate otkriti kakav igrač možete postati.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!