fbpx
Naslovnica Vijesti HIT: Pogledajte kako izgleda "VAR tehnologija" u Africi!

HIT: Pogledajte kako izgleda “VAR tehnologija” u Africi!

Do 25€ u kreditima

Uplatite minimalno 5€ i odradite jednu obaveznu okladu kako bi dobili kredite za klađenje. Minimalni koeficijent, te uvjeti klađenja i uplate se primjenjuju. Povrat novca ne uključuje vrijednost kredita za klađenje. Primjenjuju se vremensko ograničenje i uvjeti korištenja. 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!

VAR tehnologija polako postaje sastavni dio nogometa u najjačim europskim ligama, a vremenom se povećava broj zemalja koje uvode VAR u domaća prvenstva, koji je se od ove sezone premijerno koristi u Ligi prvaka i Premier ligi.

VAR tehnologija

SP u Rusiji 2018. bilo je prvo veliko takmičenje na kojem je korištena VAR tehnologija, a provjereno je ukupno 335 spornih situacija od strane sudačkih timova u VAR sobama, uz 14 promijenjenih odluka od strane glavnih sudaca. FIFA tvrdi da VAR sistem ima procenat uspješnosti od 99.3%, u odnosu na 95% ispravnih procjena od strane sudaca, bez korištenja VAR-a.

Ipak, u engleskoj Premier ligi smo ove sezone vidjeli veliki broj kontroverznih situacija i odluka koje su donesene uz pomoć VAR-a, tako da navijači sve više negoduju, a u posljednje vrijeme i treneri i igrači iznijeli su javne kritike na račun VAR-a.

Maroko bi trebalo da bude prva zemlja u Africi koja će uvesti VAR, ali izgleda da su ih “preduhtrili” u Nigeriji, odakle nam stižu zanimljive fotografije sa jednog lokalnog takmičenja.

UZMITE EKSKLUZIVNE BONUS KREDITE DOBRODOŠLICE

Sudac prilazi starom CRT televizoru, te navodno gleda jednu od spornih situacija, i sve to vjerovatno ne bi bilo toliko čudno da pored njega ne stoji čovjek naoružan pumpericom, iščekujući “odluku” glavnog suca, koji se potom vraća na teren i daje znak za okončanu video analizu.

Iz svega priloženog da se zaključiti da su Nigerijci riješili da se zabave, te da se našale na račun VAR-a koji nije najomiljeniji među navijačima u engleskoj Premier ligi, koja se sa velikom pažnjom prati u Nigeriji.

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+