NaslovnicaVijestiHIT: Pogledajte kako izgleda "VAR tehnologija" u Africi!

HIT: Pogledajte kako izgleda “VAR tehnologija” u Africi!

VAR tehnologija polako postaje sastavni dio nogometa u najjačim europskim ligama, a vremenom se povećava broj zemalja koje uvode VAR u domaća prvenstva, koji je se od ove sezone premijerno koristi u Ligi prvaka i Premier ligi.

VAR tehnologija

SP u Rusiji 2018. bilo je prvo veliko takmičenje na kojem je korištena VAR tehnologija, a provjereno je ukupno 335 spornih situacija od strane sudačkih timova u VAR sobama, uz 14 promijenjenih odluka od strane glavnih sudaca. FIFA tvrdi da VAR sistem ima procenat uspješnosti od 99.3%, u odnosu na 95% ispravnih procjena od strane sudaca, bez korištenja VAR-a.

Ipak, u engleskoj Premier ligi smo ove sezone vidjeli veliki broj kontroverznih situacija i odluka koje su donesene uz pomoć VAR-a, tako da navijači sve više negoduju, a u posljednje vrijeme i treneri i igrači iznijeli su javne kritike na račun VAR-a.

Maroko bi trebalo da bude prva zemlja u Africi koja će uvesti VAR, ali izgleda da su ih “preduhtrili” u Nigeriji, odakle nam stižu zanimljive fotografije sa jednog lokalnog takmičenja.

Sudac prilazi starom CRT televizoru, te navodno gleda jednu od spornih situacija, i sve to vjerovatno ne bi bilo toliko čudno da pored njega ne stoji čovjek naoružan pumpericom, iščekujući “odluku” glavnog suca, koji se potom vraća na teren i daje znak za okončanu video analizu.

Iz svega priloženog da se zaključiti da su Nigerijci riješili da se zabave, te da se našale na račun VAR-a koji nije najomiljeniji među navijačima u engleskoj Premier ligi, koja se sa velikom pažnjom prati u Nigeriji.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!