NaslovnicaVijestiHoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala ovog...

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala ovog vikenda? Evo što kažu iz Uniteda!

Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja se pitanje hoće li ten Hag biti smijenjen nakon eventualnog poraza od Arsenala ovog vikenda.

Njegova momčad doživjela je 13 poraza u Premier ligi ove sezone, najviše od 1989./90. godine. Sada su na osmom mjestu na tablici i suočeni s realnom prijetnjom da neće izboriti kvalifikacije za Europu, što se nije dogodilo još od katastrofalne sezone 2013./14. kada su zauzeli sedmo mjesto – njihov najniži plasman u eri Premier lige.

Poraz od Palacea dodatno je povećao pritisak na ten Haga usred spekulacija o njegovom mogućem otkazu. Sir Jim Ratcliffe odbio je javno podržati ten Haga, a kao potencijalni zamjene spominjani su Thomas Tuchel, trener Bayerna, te Gareth Southgate, izbornik Engleske.

Stvari neće biti lakše za ten Haga, jer će se Manchester United suočiti s vodećim Arsenalom u nedjelju u utakmici koja je presudna za obje momčadi. Nakon toga slijede susreti s Newcastleom i Brightonom prije nego što se suoče s gradskim rivalima Manchester Cityjem u finalu FA Kupa 25. svibnja.

Prema izvješću Telegrafa, United nema namjeru smijeniti ten Haga prije finala na Wembleyu, bez obzira na ishod nadolazećih utakmica u Premier ligi.

Bivši napadač Uniteda, Michael Owen, javno je pozvao na smjenu ten Haga i njegovu zamjenu s pomoćnikom Steveom McClarenom.

“U nekom trenutku morate donijeti odluku. Bit će potpuno uništeni od strane Manchester Cityja [u finalu FA Kupa], bit će razbijeni od strane Arsenala na Old Traffordu, Newcastle će ih vjerojatno pobijediti i ne bih se kladio ni na njihov odlazak u Brighton”, rekao je Owen.

“Možda neće dobiti ništa od ostatka sezone, igrajući ovako. Pitam se možda je vrijeme da uprava mora nešto učiniti sada i biti prilično radikalna u tome.

“Jednostavno ne može voditi ovu momčad iduće sezone. Nije dovoljno dobar. Mislio sam tako već neko vrijeme, i jednostavno nije dovoljno dobar za vođenje Manchester Uniteda.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!