NaslovnicaVijestiHoće li Gvardiol donijeti milijune Dinamu? Bild izvještava da je već krenuo...

Hoće li Gvardiol donijeti milijune Dinamu? Bild izvještava da je već krenuo u akciju

Dani Olmo mogao bi ovog ljeta ostvariti transfer karijere. Tijekom nekoliko prijelaznih rokova spekuliralo se o njegovom odlasku iz RB Leipziga, no glasine su posebno intenzivne sada kada se bliži kraj sezone. Barcelona se najčešće spominje kao klub u kojem će talentirani ofenzivac nastaviti svoju karijeru, odnosno kao klub u koji će se vratiti nakon deset godina.

Krajem travnja, Bild je izvijestio da ga žele i neki neimenovani engleski klubovi, a sada navodi da je Manchester City glavni favorit za njegovo dovođenje. Prema Bildu, Joško Gvardiol, bivši Olmov suigrač iz Dinama i Leipziga, već je započeo s nagovaranjem Olma da dođe u Manchester. Njemački medij tvrdi da bi upravo Gvardiol mogao biti ključni faktor koji bi pretegnuo u korist Cityja.

Olmov ugovor s Leipzigom ističe na ljeto 2027. godine, a uključuje otkupnu klauzulu od 60 milijuna eura. Dio tog iznosa pripao bi zagrebačkom Dinamu. Olmo je kao 16-godišnjak stigao iz Barcelone u Dinamo i ostao u klubu do 2020. godine, kada ga je Leipzig kupio za 29 milijuna eura. Osim tog iznosa, Dinamo ima pravo na 20 posto zarade koju će njemački klub ostvariti prilikom Olmovog sljedećeg transfera.

Ako je Olmova otkupna klauzula u Leipzigu doista 60 milijuna eura i neki od europskih velikana je aktivira, jasno je da bi njihov profit iznosio 31 milijun eura u odnosu na ono što su platili Dinamu za igrača. Dinamo bi od toga dobio 20 posto, odnosno 6.2 milijuna eura.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!