NaslovnicaVijestiHoće li Mbappe igrati protiv Atalante? Evo šta kaže Tuchel

Hoće li Mbappe igrati protiv Atalante? Evo šta kaže Tuchel

Glavna briga trenera PSG-a Thomasa Tuchela je hoće li Mbappe igrati protiv Atalante u četvtfinalnom okršaju, a njemački stručnjak je nagovijestio da bi mladi francuski golgeter ipak trebalo da bude spreman za duel u Lisabonu, ali ne za svih 90 minuta.

Kylian Mbappe je doživio strašnu ozljedu u finalu Kupa Francuske protiv St. Etiennea, a tada je zabrinuo sve navijače Paris Saint-Germaina jer je odmah tokom utakmice već bio na štakama. Mladi superstar PSG-a bi ipak mogao da zaigra u završnici Lige prvaka u Lisabonu.

“Ako Mbappe bude dobro trenirao danas i ako se ne desi ništa neobično, onda će igrati u srijedu”, rekao je Thomas Tuchel pred duel sa Atalantom.

“Raste pritisak, nama fali ritma jer smo imali samo dvije utakmice, ali su to bila dva finala. Moj tim je odličan u odlučujućim trenucima, kao što su finala, sa penalima i to nam daje mnogo samopouzdanja”, rekao je Tuchel.

On je poručio da Kylian Mbappe vjerovatno neće moći da odigra svih 90 minuta, a kaže i da se ekipa Paris Saint-Germaina ne plaši koronavirusa.

“Organizacija putovanja i hotel su odlični. Veoma smo oprezni i nadamo se da ćemo svi ostati negativni, ne samo zbog ovog susreta već i zbog našeg zdravlja. Međutim, ne bojimo se”.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!