NaslovnicaVijestiHoeness: Evo kako šeik iz Cityja pokriva trošak za transfere!

Hoeness: Evo kako šeik iz Cityja pokriva trošak za transfere!

Izjava Ulija Hoenessa, predsjednika Bayerna, o tome kako šeik iz Cityja pokriva trošak za transfere, podigla je mnogo prašine, a vrlo brzo je stigla reakcija iz redova “Građana”.

Izjava predsednika Bayerna Ulija Hoenessa da je Manchester Cityju lako da dovodi skupocjena pojačanja, pošto njegov vlasnik taj minus riješi povećanjem cijene nafte, izazvala je različite reakcije u svijetu nogometa, a jedna je stigla i iz kluba sa Etihada.

“Moj prijatelj Pep Guardiola mi je pričao šta se dešava kada želi da potpiše nekog igrača od 100 milijuna eura. Sakupi video snimke o tom nogometašu i onda odleti kod šeika da mu pokaže. Tamo ručaju i tokom ručka mu Pep pokazuje snimke. Onda šeik prebaci novac, sljedećeg dana malo poveća cijenu nafte i tako pokrije trošak”, kazao je Hoeness.

Prvi čovjek Bavaraca poznat je kao neko ko ne izdvaja visoke sume za pojačanja tako lako.

“Drago mi je što mi nismo kao City. Mi kad odemo u banku, ne idemo u odjel za kredite, već za prihode”, dodao je on.

Reakcije na takvu izjavu Hoenessa bile su brojne, otpočeto je računanje koliko je novca Pep potrošio u Cityju, koliko troše drugi klubovi, a stigao je i zvaničan stav iz redova Građana.

“To je izjava samozadovoljnog, velikog egoiste. Ono što nas prilično uznemirava je činjenica da iz njegovih riječi može stajati i rasistički kontekst”, rekli su iz Cityja.

Manchester City je od dolaska Pepa, koji je na klupu stigao upravo iz Bayerna 2017. godine, potrošio 600 milijuna eura na pojačanja, a najskuplji je bio Kevin de Bruyne (80 milijuna). U istom periodu više novca na nove igrače dao je samo Juventus – 613 milijuna eura.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!