NaslovnicaVijestiHoward Webb: To nije bio crveni karton, to je bio prekršaj za...

Howard Webb: To nije bio crveni karton, to je bio prekršaj za zatvor

Bivši nogometni sudac Howard Webb priznao je da je trebao dati crveni karton nizozemskom reprezentativcu Nigelu de Jongu nakon kung-fu udarca nad Xabi Alonsom u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine.

nigel de jong xabi alonso

Howard Webb je sudio to finale i za taj prekršaj je De Jongu pokazao samo žuti karton. Utakmica je na kraju završila rezultatom 1-0 za Španjolsku nakon što je Iniesta postigao gol u sudijskoj nadoknadi.

Webb je poslije te utakmice mnogo kritikovan od strane medija zbog loše odluke, a konačno je priznao da je napravio veliku grešku ne isključivši Nizozemca, ali je i izjavio da nije vidio taj detalj dovoljno dobro da donese takvu odluku.

U intervjuu za BT Sport, Webb je rekao: “Za vrijeme utakmice sam smatrao da sam donio pravu odluku. Nakon utakmice u svlačionici moj pomoćni sudac je izvadio telefon iz džepa i pokazao mi tu situaciju pogledavši me ljutito.”

“Pitao sam ga u čemu je problem, a on je odgovorio: ‘De Jong je trebao dobiti crveni karton, javili su mi i iz FIFA-e da je trebao biti isključen.’ Pitao sam ga zatim da li je to neka šala. Nakon utakmice mi je jedan prijatelj koji radi u policiji rekao: ‘Howarde, to nije crveni karton, to je prekršaj za zatvor.”

“Nakon toga sam shvatio da sam ga trebao isključiti. Čak i da je to uradio u prvoj minuti utakmice tog finala, to sam trebao uraditi, samo da sam vidio dovoljno jasno.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!