NaslovnicaVijestiHrvatski nogometni savez donio odluku o nastavku HNL-a: Evo kakva je situacija...

Hrvatski nogometni savez donio odluku o nastavku HNL-a: Evo kakva je situacija i u najvećim europskim ligama!

UEFA je zaista odlučna u svojim namjerama, da se lige koje su prekinute sredinom ožujka, moraju završiti, pa ako se mora igrati i u srpnju i kolovozu to neće biti problem. Evo kada bi se također mogle završiti Premier liga, La Liga, Serie A, Bundesliga i Ligue 1.

Europski nogometni savez je radio na tome da se sva natjecanja završe sa odlukom na terenu, pa bi se možda i europski kupovi mogli nastaviti odmah nakon što i lige krenu.

Hrvatski nogometni savez

HNL – Hrvatski nogometni savez objavio tri opcije

Hrvatski nogometni savez je prije 20-ak dana održao sastanak na kojem je odlučio da će se trenutna sezona završiti do 28. lipnja. S obzirom da se situacija drastično promijenila nakon toga, sada se vjeruje da se taj datum pomjerio na prvi kolovoz. Zbog toga što je koronavirus do sada bio zaista nepredvidiv, Hrvatski nogometni savez je objavio tri opcije za završetak lige.

Sve sada ovisi o stvarnom stanju u Hrvatskoj što se tiče epidemije koronavirusa, te shodno odlukama Civilne zaštite, liga bi startovala 16. svibnja, dok bi se završavala 18. srpnja. Opcija broj dva je da sezona započne 30. svibnja, dok bi se u tom slučaju završila 25. srpnja. U posljednjoj opciji Hrvatski nogometni savez je rekao da početak lige bude 13. lipnja, gdje bi joj kraj bio tek 1. kolovoza. Hrvatska do sada ima 1.222 slučaja zaraze koronavirusom, dok ih je tamo preminulo ukupno 17.

Tabela

HNL

Izvor: bet365

Premier liga

U ovom trenutku u Engleskoj je sport odgođen do kraja travnja. Engleski nogometni savez želi da se Premier liga, uz ostala natjecanja u engleskoj završe ove sezone ako to bude moguće u lipnju ili srpnju. Međutim, Premier liga mora prvo čekati odluku vlade kako bi mogla nastaviti te utakmice u lipnju. Ako se naravno epidemije koronavirusa ne poboljša. Vrlo vjerojatno bi se utakmice igrale pred praznim tribinama. Igrači bi redovno bili testirani.

Sa trenutnim odlukama, sezona u engleskoj bi trebala da se završi barem do 1. lipnja, međutim, Engleski nogometni savez je rekao da bi se taj rok mogao i produljiti, shodno koronavirusu. Trenutno je u Engleskoj prešao broj od 50 tisuća zaraženi, te preko 5 tisuća preminulih.

Tabela

Premier liga

Izvor: bet365

La Liga

Španjolski nogometni savez je odlučio da će La liga biti suspendirana na neodređeno zbog koronavirusa. Natjecanja se neće se nastaviti dok državna Vlada ne odluči drugačije. Prvi puta je La Liga suspendirana 12. ožujka, a zatim su je suspendirali na neodređeno nakon što se situacija sa pandemijom promijenila.

Pričalo se o tome kako će se La Liga utakmice možda igrati svaka dva dana kada se nastavi La liga. Međutim, premišljaju se jer bi to moglo loše utjecati na zdravlje igrača. Bilo bi mnogo više ozljeda. Trenutno je u Španjolskoj obolilo oko 140 tisuća ljudi, dok je preminulo nešto više od 13.5 tisuća.

Tabela

La Liga

Izvor: bet365

Serie A

Izgleda da je nogometni savez Italije odustao od prvobitnog plana da se sezona nastavi krajem sljedećeg mjeseca. Odlučili su da se Serie A nastavi kada se poboljša situacija u zemlji. Italija je također jedna od zemalja koje su najviše pogođene koronavirusom.

Oni su svoje sportske događaje prekinuli devetog ožujka, a do kraja sezone preostalo je samo još 12 utakmica. Također imaju četiri zaostale utakmice u Serie A, dok se nisu odigrale ni uzvratne utakmice u polufinalu kupa. Navodno bi ova sezona u Serie A mogla da traje čak i do jeseni. Razboljelo im se preko 130 tisuća ljudi, a preminulo nešto više od 16.5 tisuća.

Tabela

Serie A

Izvor: bet365

Bundesliga

Ovu sezonu je Bundesliga prekinula sredinom prošlog mjeseca i sigurno se neće nastaviti sve do 30. travnja. Preostalo je još samo devet utakmica da se odigra do kraja sezone. Kod njih su neki klubovi već počeli sa laganim treninzima. Njemački nogometni savez je odlučio da se završetak Bundeslige igra pred praznim tribinama. Igrači će se morati pridržavati zdravstvenih mjera.

Navodno bi se Bundesliga mogla nastaviti u svibnju i to bez navijača. Mnogi klubovi u Bundesligi su izgubili ogromne novce, a sume premašuju čak i 770 milijuna eura. U Njemačkoj je do sada od koronevirusa obolilo peko 100 tisuća ljudi, dok ih je preminulo nešto višeo od 1.800.

Tabela

Bundesliga

Izvor: bet365

Ligue 1

Francuski nogometni savez je Ligue 1 prekinuo do 15. travnja, međutim, taj datum će vjerojatno biti produžen. Ligue 1 za sada nije donijela odluku o nastavku sezone. Nekoliko stručnih ljudi smatra kako bi se ova sezona trebala prekinuti.

Francuska u ovom trenutku ima blizu 100 tisuća zaraženih, te oko 9 tisuća umrlih od koronavirusa.

Tabela

Ligue 1

Izvor: bet365

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!