HSV ima novog trenera, Feyenoord na ljeto preuzima Gio

HSV je ponovno smijenio trenera, a dosadašnjem treneru Joeu Zinnbaueru presudio je domaći poraz od Herte (0:1). Europski prvak iz 1983. i klub našeg Ivice Olića ove godine ima očajnu sezonu i bori se za opstanak. Klub koji nikada nije napustio elitni razred njemačkog nogometa, nakon poraza od Herte pao je ispod crte, te za sada ispada iz lige.

Klub će pokušati spasiti dosadašnji sportski direktor kluba 48-godišnji Peter Knabel. Knabel je zadnji trenerski angažman imao prije 15 godina kada je vodio švicarskog trećeligaša Winterthur. Na predstavljanju u ponedjeljak Knabel je priznao kako nije imao namjeru preuzeti klub, ali da je “uskočio” zbog teške situacije, te kako mu je jedini cilj sačuvati prvoligaški status.

GIO novi trener Feyenoorda

U susjednoj Nizozemskoj još jedan velikan Feyenoord iz Rotterdama, na kraju sezone ostaje bez trenera, jer dosadašnji Fred Rutten odlučio je otići na kraju sezone ne otkrivajući koji su mu daljnji planovi. Uprava kluba brzo je reagirala, te je potvrdila da će od ljeta na klupu sjesti legenda toga kluba i bivši Nizozemski reprezentativac Giovani Van Bronckhorst. Njemu će to biti prvi samostalni trenerski posao, nakon duge i bogate igračke karijere.