NaslovnicaVijestiHulk potvrdio kako je dobio ponudu iz engleske Premier lige

Hulk potvrdio kako je dobio ponudu iz engleske Premier lige

Brazilski reprezentativac Givanildo Vieira de Sousa, poznatiji kao Hulk, potvrdio je kako postoji mogućnost da ove zime stigne u englesku Premier ligu ove zime.

Premierligaš dovodi Hulka

Bivši igrač Porta i Zenita, koji trenutno igra u nevjerovatnoj formi u kineskoj Superligi u dresu Shanghai SIPG-a, otkrio je kako ga je kontaktirao Premierligaš i poslao mu primamljivu ponudu.

31-godišnjak je prije odlaska u Kinu bio povezivan sa dolaskom u Manchester City i Chelsea, ali do tog transfera nije došlo. Ipak, u predstojećem prelaznom roku snažni krilni igrač bi mogao ispuniti svoj san i konačno zaigrati na otoku.

Premierligaš dovodi Hulka?

Na pitanje novinara o mogućem dolasku u Premier ligu, Hulk je rekao: “Dobio sam jednu ponudu iz Premier lige i nekoliko ponuda iz drugih država.”

“Divim se Premier ligi i s razlogom se smatra najboljom ligom na svijetu. Naravno da pratim dešavanja tamo, ali sam trenutno sretan ovdje. Imam još tri godine ugovora, tako da sam sretan.”

“Međutim, nikad se ne zna u nogometu. Svašta se može dogoditi. Agent mi je rekao kako redovno dobija ponude iz Europe, uključujući i Englesku.”

[su_oglas]

Povodom svega se oglasio upravo i njegov agent Daniel Lorenz, koji je rekao: “Otvoreni smo za pregovore. Ne možemo blokirati pozive koje dobijamo i, naravno, ako dobijemo dobru ponudu i Shanghai SIPG bude zadovoljan istom, onda ćemo pričati o mogućem transferu.”

“Međutim, za sada je Hulk sretan ovdje i fokusiran na svoje nastupe u trenutnom klubu.”

Brazilac je profesonalnu nogometnu karijeru počeo u Vitoriji u rodnom Brazilu, iz koje je otišao u japanski Kawasaki Frontale 2006. godine.

Međutim, tu se zadržao dvije godine, tokom kojih je igrao na posudbama u Consadole Sapporu, te Tokyo Verdyju, u koji je konačno prešao u aprilu 2008. godine. Samo tri mjeseca kasnije je stigao u Porto u transferu vrijednom 19 miliona eura.

Tokom pet sezona provedenih u portugalskom velikanu, Hulk je ukupno postigao 77 golova za klub u 170 odigranih utakmica u svim takmičenjima, da bi 2012. godine otišao u ruski Zenit za 40 miliona eura. Prošlog ljeta je u transferu vrijednom nevjerovatnih 56 miliona eura otišao u Shanghai SIPG.

Brazilac je bio jedan od najboljih igrača u ligi ove sezone, u kojoj je postigao 17 golova i podijelio 11 asistencija u ukupno 26 nastupa. Njegov klub je na kraju sezone završio na drugom mjestu, sa 58 osvojenih bodova.

Svoju sedmu uzastopnu titulu je osvojio nezaustavljivi Guangzhou Evergrande sa šest osvojenih bodova više.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!