NaslovnicaVijestiIBRA STIGAO U MILAN: Evo što je pričao na hrvatskom sa Bobanom...

IBRA STIGAO U MILAN: Evo što je pričao na hrvatskom sa Bobanom prilikom dočeka!

Donedavni napadač LA Galaxyja Zlatan Ibrahimović danas je i službeno stigao u Italiju kako bi prošao liječničke preglede u svom bivšem klubu AC Milanu. Nakon toga je potpisao šestogodišnji ugovor sa velikanom iz Serije A, uz mogućnost produženja istog na još dodatnih godinu dana.

Ibrahimović se vratio u Milan

Ibra je na aerodrom u Milanu stigao u svom privatnom avionu, a tamo ga je dočekao nitko drugi nego Zvonimir Boban, jedan od članova uprave Rossonera. Zanimljivo je kako je Zlatan po izlasku iz aviona zagrlio Zvonimira, te su obojica počeli razgovarati na hrvatskom jeziku, a video ovog susreta je objavljen na društvenim mrežama kluba.

Boban ga je pri pozdravu upitao: “Jesi li dobro”, na što je Ibrahimović odgovorio: “Je l’ sve u redu? Dobro je.” Nakon toga je 38-godišnjak pričao za službenu stranicu Milana, a Boban mu kaže “Idemo direktno u auto, a oni će uzeti torbe.”

Ibrahimović je također na talijanskom rekao: “Sjećam se kako sam na ovo isto mjesto došao prije mnogo godina. Ono što je sada važno je da sam se vratio i da sam sretan. Uvijek sam govorio kako je ovo moj dom i konačno sam tu ponovo. Igrao sam za mnoge timove u međuvremenu, ali tu sam opet i to je jedino važno. Radujem se ponovnom susretu sa navijačima na San Siru i želim im vratiti radost i učiniti ih sretnim ponovo.”

Bivši švedski reprezentativac je bio slobodan igrač otkako je napustio Galaxy u novembru. Ukupno je za američki tim u 58 nastupa postigao čak 53 gola, što je impresivno s obzirom na činjenicu da ima 38 godina. Milan se trenutno nalazi na 11. mjestu u Seriji A, a prije zimske pauze su pretrpjeli najteži poraz u posljednjih 21 godinu, kada ih je savladala Atalanta rezultatom 5-0.

Situacija u klubu je daleko gora nego ikad ranije u proteklih deset godina, ali ostaje nada kako će im Ibra, uz naravno još nekoliko pojačanja ove zime, pomoći da se vrate na pravi put.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!