NaslovnicaVijestiIBRA U CENTRU PAŽNJE NA DERBIJU: Postigao hat-trick, a zatim vrijeđao protivničkog...

IBRA U CENTRU PAŽNJE NA DERBIJU: Postigao hat-trick, a zatim vrijeđao protivničkog trenera!

Napadač LA Galaxyja Zlatan Ibrahimović izvrijeđao je trenera Los Angelesa nakon što je postigao hat-trick u pobjedi protiv gradskog rivala rezultatom 3-2 jutros.

Ibrahimović briljirao na derbiju

I prije početka popularnog ‘El Trafica’ Ibrahimović je privukao pažnju medija rugajući se najvećoj zvijezdi LAFC-a Carlosu Veli zbog toga što Meksikanac igra u MLS-u na svom vrhuncu svoje karijere.

Vela, koji je trenutno najbolji strijelac prvenstva, postigao je vodeći gol na Dignity Health Sports parku. Međutim, na scenu je zatim stupio Zlatan koji je postigao nezaboravan hat-trick prije nego što je Vela postigao i utješni gol u sudijskoj nadoknadi.

Bila je to moralna pobjeda za 37-godišnjaka, koji je pred početak sezone obećao navijačima kako će oboriti sve moguće rekorde. Ovo je njegov drugi put da je briljirao na gradskom derbiju, nakon što je upravo na svom debiju za LA Galaxy na prvom susretu ikad odigranom između ova dva kluba postigao dva sjajna gola.

Na kraju susreta osoblje LAFC-a krenulo je u raspravu sa sucem, te su bili razočarani što Ibra nije dobio crveni karton za navodno udaranje laktom jednog od njihovih igrača. Zak Abdel, trener golmana u LAFC-u okružio je suca, te krenuo sa protestom, što se nije svidjelo Ibrahimoviću, koji mu je poručio “Idi kući, mala ku**. Idi kući.”

Njegov tim je zahvaljujući ovoj pobjedi smanjio zaostatak za vodećim Los Angelesom u zapadnoj konferenciji na devet bodova. Trenutno se nalaze na drugom mjestu, te imaju deset bodova više od osmoplasiranog Houston Dynama, što je linija koja razdvaja sudionike play-offa.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!