NaslovnicaVijestiIbra ponovo isprozivao LeBrona: "Radi ono u čemu si dobar!"

Ibra ponovo isprozivao LeBrona: “Radi ono u čemu si dobar!”

Zlatan Ibrahimović je poznat kao neko bez dlake na jeziku, i neko ko ne da na sebe. Čak i kada se neko samo “brani” od njegovih kritika.

Prošlog tjedna je golgeter Milana uperio prst ka NBA superstaru LeBronu Jamesu navodeći da je potpuno pogrešno što uvodi politiku u sportske događaje.

“Volim ja LeBrona mnogo. Fenomenalno je ono što radi na terenu, ali ne volim kada ljudi sa nekim statusom govore o politici. Radi ono u čemu si dobar”, rekao je Ibrahimović za UEFA i švedski Discovery+.

LeBron James je, kao neko ko često diže glas zbog rasne netrpeljivosti u SAD i tamošnjih primjera policijske brutalnosti, odbrusio ovako kada su mu prenijeli šta mu je Ibrahimović rekao:

“Nikada neću da ućutim pred stvarima koje su pogrešne. Propovjedam o mom narodu, propovjedam o jednakosti, društvenoj pravdi, rasizmu… stvarima koje se dešavaju u našoj zajednici. Jer, ja sam bio dio te zajednice u jednom trenutku, vidio sam šta se dešava, a sada imam 300 i više djece u mojoj školi koji prolaze kroz istu stvar i potreban im je ‘glas’. Ja sam njihov glas i koristim svoju ‘platformu’ da bacam svjetlost na sve važno što se dešava ne samo u mojoj zajednici, već i u državi, ali i cijelom svijetu”, rekao je košarkaš Los Angeles Lakersa.

Kada je čuo šta mu je NBA zvijezda poručila, Zlatan Ibrahimović je riješio da stavi tačku na ovu priču sljedećim riječima:

“Sportisti ujedinjuju svijet, političari ga dijele. Naša uloga je da ujedinimo svijet radeći ono u čemu smo najbolji. Sportisti treba da budu sportisti, a političari treba da se bave politikom”, zaključio je švedski nogometaš ovu raspravu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!