NaslovnicaVijestiIbrahimović: Odigrali smo sjajnu utakmicu i sada nema stajanja!

Ibrahimović: Odigrali smo sjajnu utakmicu i sada nema stajanja!

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je sinoć gostovao na Stamford Bridgeu u Londonu kod ekipe Chelseaja i slavio pobjedu identičnim rezultatom kao i u prvoj utakmici na Parku prinčeva (2:1), i sasvim zasluženo se plasirao u četvrtinu finala.

Ibrahimović Odigrali smo sjajnu utakmicu i sada nema stajanja!

Chelsea je tražio pobjedu koja bi mu omogućila prolazak dalje, pa je i taktička postavka Guusa Hiddinka bila mnogo ofanzivnija nego inače. Imali su Plavci razdoblje odlične igre i svoju priliku za prolazak, ali na kraju je presudila nadahnuta igra prvih violina Parižana, Di Marije i Ibrahimovića.

Zlatan Ibrahimović bio jedan od najboljih igrača PSG-a na Stamford Bridgeu. Šveđanin je asistirao za prvi, pa potom i postigao drugi gol. Tako je Zlatan stigao do svog 50. gola u evropskim natjecanjima i tek je 14. igrač u historiji koji je uspio doći do te brojke.

“Odlično smo odigrali, veoma stabilno. Bili smo strpljivi u posjedu i kada smo imali prilike da napadnemo, postigli smo dva pogotka. To je bilo dovoljno za pobjedu”, kazao je Zlatan Ibrahimović nakon pobjede i potom dodao:

[su_netbet_bonus50_veliki]

“Sve u svemu, odigrali smo kako smo željeli, nije bilo lako i zato moramo da se pazimo. Napadači Chelseaja mogu da urade sve što požele. Igramo dobro i zašto da stanemo sada. Dat ćemo sve od sebe i pokušati pobijediti u svim utakmicama u sljedeća dva mjeseca, a dokle ćemo stići, ne znam”, dodao je Zlatan.

Ubrzo ćemo saznati koga će Parižani dobiti za rivala u četvrtini finala Lige prvaka, kada će biti mnogo jasnije kakve su šanse Svetaca za plasman među četiri najbolja tima u Evropi. Ali, s obzirom na trenutnu formu i odlične igre, sigurno da ekipu PSG-a svi trebaju ozbiljno shvatiti.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!