NaslovnicaVijestiIbrahimović otkrio zašto je napustio United i prešao u LA Galaxy

Ibrahimović otkrio zašto je napustio United i prešao u LA Galaxy

Bivši švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović jučer je kompletirao transfer u klub iz Sjedinjenih Američkih Država Los Angeles Galaxy, a u svom prvom intervjuu je otkrio zašto se odlučio na taj potez.

Ibrahimović o odlasku iz Uniteda

Legendarni napadač je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa ‘Crvenim vragovima’ prošlog ljeta, uprkos povredi koljena zbog koje je sa terena izbivao čak osam mjeseci, a ove sezone je skupio tek sedam nastupa u crvenom dresu.

“Odlučio sam potpisati za LA Galaxy jer mislim da je ovo pravo mjesto za mene. Imam još dosta za ponuditi, mogu im pomoći, najbolji su tim u Sjedinjenim Američkim Državama”, rekao je Ibra za službenu klupsku stranicu.

“Nije bilo nikakvih dvojbi. Imam velika očekivanja, stavljam pritisak na sebe, puno očekujem od svoje igre. Samo se radujem ponovnom igranju, moram igrati. Ja sam poput malog djeteta kojem po prvi put ponudite slatkiš, a on nakon toga sve vrijeme traži slatkiše. To je ono što mi je potrebno. Moram igrati i želim igrati. Dugo vremena već nisam igrao i to se mora promijeniti, jer je to ono što radim cijeli život.”

Ibrahimović je postigao 29 golova u ukupno 53 nastupa u dresu Manchester Uniteda u prethodne dvije sezone, nakon što je u klub stigao iz Paris Saint-Germaina, a u svojoj debitantskoj sezoni na Old Traffordu je osvojio dva trofeja.

[su_no1forfootball]

36-godišnjaku je LA Galaxy čak deveti klub u karijeri, te sedma liga i sedma različita država u kojoj će igrati, nakon što je već igrao u rodnoj Švedskoj, Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Engleskoj.

Manchester United je prošlog ljeta kao njegovu zamjenu doveo zvijezdu Evertona Romelua Lukakua za 85 miliona eura, a belgijski reprezentativac je u ukupno 44 nastupa u svim takmičenjima ove sezone postigao 25 golova, te podijelio osam asistencija, od čega je 14 golova postigao u Premier ligi, gdje je njegov tim trenutno drugoplasirani. ‘Crveni vragovi’ nakon 30 odigranih kola imaju 65 osvojenih bodova, dok vodeći Manchester City ima čak 81 osvojen bod, te je na korak od osvajanja titule.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!