NaslovnicaVijestiIbrahimović postigao prvi gol za Milan nakon povratka

Ibrahimović postigao prvi gol za Milan nakon povratka

Zlatan Ibrahimović postigao je svoj prvi gol za Milan nakon povratka na San Siro, u pobjedi na gostovanju Cagliariju (0:2). On je postigao drugi gol na utakmici i tako “ovjerio” pobjedu crveno-crnih.

Iskusni švedski napadač, koji je nedavno ponovo obukao dres Rossonera, počeo je utakmicu od starta i na ukazano povjerenje uzvratio pogotkom u 64. minutu.

Bio je to 57. gol za Ibrahimovića na 87 utakmica za Milan, prvi za taj tim od 2012. i pogotka u derbiju sa Interom.

Sa 38 godina i 100 dana Zlatan je peti najstariji strijelac za Milan u Serie A u istoriji – mlađi je na toj listi samo od Nilsa Liedholma, Pippa Inzaghija, Paola Maldinija i Alessandra Costacurte.

“Za napadača je bitno da pokušava i da bude u šansama – ponekad dođe do gola, a ponekad ne. Osećam se dobro trenutno, ali sam na početku imao nekoliko grešaka. Potrebno mi je još par susreta da uđem u formu. Kad je um oštar, telo ga prati”, izjavio je Zlatan Ibrahimović.

“Kada postignem gol na San Siru, slaviću kao Bog. Svaki gol ću tako slaviti, tako se osjećam živim”, dodao je legendarni švedski napadač.

“Igrali smo sa dvojicom napadača i ofanzivnim krilima. Čitave sedmice smo uigravali takav sistem i on mi se dopada. Imam ugovor do kraja sezone, ali ako osvojimo Scudetto mislim da ću dobiti automatsko produženje saradnje”, izjavio je kroz šalu treći najtrofejniji nogometaš u istoriji, koji je manje trofeja osvojio samo od bivših suigrača Danija Alvesa i Andresa Inieste.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!