NaslovnicaVijestiIbrahimović: Rođen sam star, umrijet ću mlad!

Ibrahimović: Rođen sam star, umrijet ću mlad!

Napadač Paris Saint Germaina Zlatan Ibrahimović izjavio je da se osjeća bolje nego ikad, iako ima 34 godine, a kao tajnu njegovog uspjeha ove sezone navodi to što je ‘odlučio biti mlad’.

Rođen sam star, umrijet ću mlad

Švedski reprezentativac uživa u sjajnoj sezoni u dresu PSG-a, koji će u četvrtak igrati drugu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja na Etihad stadionu.

Ibrahimović je postigao nevjerovatnih 39 golova u 42 nastupa u svim takmičenjima, a njegov ugovor sa “Parižanima” istječe na kraju ove sezone, a i sam je priznao da je odlučio napustiti tim ovog ljeta.

“Nikad nisam bio bolji. Sad se osjećam bolje nego ikada. Ibrahimović: Rođen sam star, a umrijet ću mlad, tako izgleda”, rekao je za zvaničnu UEFA-inu stranicu.

“Veselim se posebnim trenucima, jer sve je u mojoj glavi. To je psihička stvar. Mlad si i svjež onoliko koliko misliš da jesi i to je ono što sam dokazao ove sezone, ostvarivši sve ovo. Tako da su godine samo broj.”

“Glava odlučuje koliko smo mladi ili koliko godina imamo, dakle, ove godine sam odlučio biti vrlo mlad.”

Zlatan Ibrahimović je već postao legenda Paris Saint Germaina, a ovog ljeta mnogi klubovi širom svijeta borit će se za njegov potpis.

Liga prvaka je trofej koji je ‘bježao’ od Zlatana Ibrahimovića kroz cijelu njegovu karijeru, ali on vjeruje da je njegov tim trenutno dobro opremljen da ode do kraja, nakon što su u protekle tri sezone ispadali u četvrfinalu.

“Igram za trofeje, bez obzira koji trofej to bio, učinit ću apsolutno sve što je u mojoj moći da bih ga osvojio. Tako da ako ga možemo osvojiti, želimo ga osvojiti. Igrači na terenu žele osvojiti sve, zato sam ovdje, da treniram, ostanem fokusiran, da se pripremim i uradim ono što želim. Vidjet ćemo…”

“Svaki novi put cilj je otiči dalje, ali do sada nismo uspjeli u tome. Uvijek može postojati želja, ali nastupi su ti u kojima moramo pokazati da to stvarno želimo. Bolji smo tim ove sezone, imamo više iskustva, navikli smo pobjeđivati.”

“Parižani” ovog utorka putuju na Etihad nakon što su u prvoj utakmici kod kuće odigrali 2-2 sa “Građanima”.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!