NaslovnicaVijesti"Ibrahimović želi osvetu protiv Chelseaja"

“Ibrahimović želi osvetu protiv Chelseaja”

Golman Chelseaja Thibaut Courtois upozorio je svoje suigrače da napadač Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović želi osvetu protiv “Plavaca” nakon što je u posljednjem susretu ova dva kluba dobio crveni karton.

Ibrahimović želi osvetu protiv Chelseaja

Ibrahimović je isključen u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv tima iz zapadnog Londona prošle sezone, nakon starta nad Oscarom u prvom poluvremenu utakmice.

Međutim, iako su “Parižani” igrali skoro 90 minuta sa igračem manje, uspjeli su proći u četvrtfinale na golove u gostima (3-3).

“Zlatan Ibrahimović želi osvetu protiv Chelseaja, nakon crvenog kartona kojeg je dobio protiv nas prošle godine”, rekao je Courtois za francuski Canal+.

“Ali postoji i želja za osvetom i sa naše strane, želimo se osvetiti za prošlogodišnji rezultat i ispadanje iz takmičenja. Ove godine želimo slaviti u ovom dvoboju. Ispadanje u ovoj fazi takmičenja nije dobra opcija za oba kluba.”

“I mi, kao i oni, želimo ići što dalje u Ligi prvaka. Svjesni smo da Paris Saint-Germain ima vrlo jak tim, i da neće biti lako.”

[su_netbet_psgchelsea]

 

Francuski prvak će biti domaćin u prvoj utakmici osmine finala, koja je na rasporedu u utorak, a uzvrat će se igrati 9. ožujka/marta na Stamford Bridgeu.

Paris Saint-Germain je ove sezone neporažen u francuskom prvenstvu, u 26 odigranih utakmica ostvarili su nevjerovatne 22 pobjede, a četiri puta su odigrali neriješeno. Postigli su ukupno 63 gola, a primili samo 12. Sa osvojenih 70 bodova ubjedljivo drže prvu poziciju, a zanimljivo je to da razlika u bodovima između njih i drugoplasiranog Monaca je manja nego između Monaca i posljednjeplasiranog tima u ligi.

S druge strane, Chelseaju ne cvjetaju ruže u engleskoj Premier ligi. Nalaze se na 12. poziciji sa samo 33 osvojena boda iz 26 odigranih utakmica. Gol razlika im iznosi mizernih plus dva, a doživjeli su devet poraza u ligi. Razlog svemu tome je loša forma sa početka sezone, za koju je najveću cijenu platio njihov bivši trener Jose Mourinho, koji je otpušten iz kluba.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!