Ibrahimoviću četiri utakmice kazne

Danas je stigla kazna francuskog nogometnog saveza za Zlatana Ibrahimovića i njegovo vrijeđanje sudaca nakon utakmice protiv Bordeauxa. Kazna kao što se i očekivalo nije bila blaga, te je Ibrahimović dobio čak četiri utakmice suspenzije u fracuskom prvenstvu i to u trenutku kada slijede odlučujuće utakmice koje će riješiti pitanje prvaka u ovoj vrlo neizvjesnoj sezoni.

Ibrakadabra

Tako će Zlatana njegov “dugački jezik” koštati nastupa u sljedećim utakmicama PSG-a protiv Nice, Lillea, Metza i Nantesa. Dobra stvar u svemu tome je da će moći nastupiti u susretu finala francuskog liga kupa koje je na rasporedu u subotu protiv Bastije, jer mu kazna stupa na snagu tek u ponedjeljak.

Podsjećamo Ibrahimović osim što je vrijeđao suce, vrijeđao je i Fracusku rekavši: “Kako ova usrana država ne zaslužuje klub kakav je PSG.” Zbog čega se našao prozvan i od strane francuskih političara, koji su ga čak pozvali da napusti državu. Sve ovo naravno zabilježile su kamere.

Ibrakadabra će uz sve to propustiti i prvu utakmicu četvrtfinala LP protiv Barcelone zbog isključenja na utakmici u Londonu protiv Chelsea.

[touchcarousel id=’1′]

Iz kluba su naravno ogorčeni na odluku nogometnog saveza, te su kazali kako će ih ova kazna samo još dodatno motivirati u narednim utakmicama. PSG ima pravo na žalbu na ovu odluku o kazni, ali eventualnom žalbom riskira još veću kaznu u slučaju da im žalba bude odbačena. Još nije poznata njihova konačna odluka.

Sam Ibra kaznu je prokomentirao na svoj način: “Kazna je dokaz onoga što govorim, to ljudi mogu sad i sami vidjeti. Cijela situacija je loša šala, kazna je neprofesionalna i smiješna. Šteta za nogomet. Bio bih sretniji da su me kaznili do kraja godine, otišao bih odmah na godišnji odmor.”

PSG i Marseille čiji je igrač Payet kažnjen s 2 utakmice suspenzije bojkotirati će do kraja sezone Canal+ koji je objavio spornu snimku.

Tako će Laurent Blanc u narednih nekoliko utakmica biti bez ključnog igrača, vidjeti ćemo koliko će to imati utjecaj na rezultat.