NaslovnicaVijestiIGRAČ MONACA NAPAO HENRYJA: Otkrio nevjerovatne stvari koje je govorio njemu i...

IGRAČ MONACA NAPAO HENRYJA: Otkrio nevjerovatne stvari koje je govorio njemu i suigračima!

Čelnici Monaca su donijeli vrlo hrabru odluku kada su odlučili na poziciju trenera dovesti svog bivšeg igrača, legendarnog Thierryja Henryja, unatoč tome što nema dovoljno iskustva u tom poslu.

Henry vrijeđao igrače Monaca

Klub iz Kneževine je sredinom oktobra uručio otkaz Leonardu Jardimu nakon jako lošeg početka sezone, uprkos tome što je tim pod njegovim vodstvom osvojio drugo mjesto u ligi prošle sezone. Pored toga, sezonu ranije su postali prvaci, te da nisu prodali najvažnije igrače, možda bi i nastavili biti velika konkurencija Paris Saint-Germainu.

Dovođenje Henryja u tom trenutku bio je ogroman rizik, najviše zbog činjenice što on u trenerskoj karijeri do tada nije vodio niti jedan klub. Sada, nakon samo dvije pobjede u 12 ligaških utakmica otkako je on stigao na klupu, po svemu sudeći će dobiti otkaz. Nova pojačanja Naldo i Fabregas, koja su stigla ove zime, također nisu puno pomogla da se preokrene situacija.

Nakon što je Henry sinoć dobio suspenziju od strane uprave kluba, Goal France je otkrio i pravi razlog za to, a u pitanju je navodno konstantno vrijeđanje sopstvenih igrača tokom svake utakmice. Naime, jedan od njegovih igrača dao je anonimni intervju za ove novine, u kojem je rekao: “Prije nekoliko utakmica je povikao kraj aut linije ‘on bi trebao vrijediti 10 miliona eura?’, i svi na klupi su to čuli. Poruka koju je poslao igračima bila je vrlo negativna.”

Još jedna osoba vrlo bliska dešavanjima u svlačionici tima je izjavila: “Henry je vrijeđao igrače, i to je činjenica. Također je pojedine igrače navodio kao loš primjer i to je nerviralo mnoge u timu. Ostavio je na njih dojam kao da ne želi uzeti u obzir ničije mišljenje.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!