NaslovnicaVijestiIgrač prešao iz Liverpoola u Manchester United po prvi put u 57...

Igrač prešao iz Liverpoola u Manchester United po prvi put u 57 godina!

Prvi put u 57 godina igrač se preselio iz Liverpoola u Manchester United. Crveni đavoli su u petak potvrdili dovođenje 16-godišnjeg Ethana Ennisa nakon što je odbio novi ugovor sa Liverpoolom.

Igrač prešao

Ennis je i sam najavio da će se pridružiti Unitedu prije nekoliko tjdana, ali je transfer ozvaničen danas kada ga je United imenovao jednim od svojih igrača u fazi profesionalnog razvoja 2021/22.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Ofanzivni veznjak bio je ključni dio mladog tima Liverpoola koji je stigao do finala FA kupa prije nego što ih je Aston Villa pobijedila sa 2-1.

Ennisov transfer je rijedak, jer igrač nije otišao sa druge strane East Lacs Roada otkako je Phil Chisnall 1964. godine prešao na Anfield za 25.000 funti.

“Imao sam 21 godinu, Liverpool je osvojio ligu i bio je sjajan klub”, rekao je Chisnall za Liverpool Echo u vezi svog transfera.

“Liverpool je bio živo mjesto s Beatlesima koji su ga učinili velikim i Shankly je oživio nogometni klub Liverpool, pa sam se odlučio za to.”

“Nakon što sam potpisao, vratio sam se i igrao za Liverpool protiv Uniteda na Old Traffordu.”

godine, Unitedov branič Gabriel Heinze htio je potpisati za Liverpool nakon što je pao u nemilost na Old Traffordu, ali Sir Alex Ferguson nije odobrio prodaju sjeverozapadnim susjedima kluba.

Ponuda od oko 6,8 milijuna funti odbijena je i uskoro su u situaciju bili uključeni odvjetnici obje ekipe, a vijeće Premier lige na kraju je odbacilo Heinzov slučaj.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!