NaslovnicaVijestiIgrao za Barcu, a sada se otisnuo u afrička bespuća!

Igrao za Barcu, a sada se otisnuo u afrička bespuća!

Nekadašnji nogometaš Barcelone i Arsenala napravio je poprilično šokantan transfer, preselivši se na afrički kontinent, i to ni manje ni više nego u Džibuti!

Kamerunski vezista Alex Song iznenadio je nogometni svijet transferom na afrički kontinent.

Nekadašnji as Barcelone i Arsenala je, naime, potpisao ugovor sa članom Premier lige Džibutija, klubom sa nazivom Arta Solar 7.

Song ima 33 godine i u martu je postao slobodan agent jer mu je ugovor sa švicarskim Sionom prekinut usljed globalne pandemije koronavirusa.

Razmatrao je nekoliko opcija i na kraju se poslije osam mjeseci pauze odlučio za pomalo šokantan odlazak u Džibuti.

Prema navodima kamerunskih medija, Song je potpisao ugovor na jednu sezonu uz opciju produžetka za još jednu godinu.

Vezista je svojevremeno 2012. godine, nakon šest sezona u Arsenalu, ostvario transfer u Barselonu za 15 miliona funti, za koju je odigrao 39 utakmica. Za reprezentaciju Kameruna je upisao 49 nastupa.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!