NaslovnicaVijestiIgrao za Hrvatsku, a sada će nastupati za BiH: Stoper Zuricha mijenja...

Igrao za Hrvatsku, a sada će nastupati za BiH: Stoper Zuricha mijenja nacionalni tim?

27-godišnji Nikola Katić je renomirani stoper Züricha. U tekućoj sezoni, istaknuo se s 32 nastupa i tri postignuta pogotka za ovog švicarskog prvoligaša. Prije toga, svoj nogometni put gradio je u klubovima poput HNK Stolac, Neretvanac, Slaven Belupo, Glasgow Rangersa i splitskog Hajduka. Ponosno je nosio dres hrvatske U-21 reprezentacije, a također se može pohvaliti jednim nastupom za A selekciju, pod vođstvom izbornika Ante Čačića.

U svibnju 2017. godine, Katić je briljirao u pobjedi nad Meksikom (2:1) tijekom prijateljske utakmice. Od tada, nije imao priliku zaigrati za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Međutim, prema pisanju Sportsport.ba, postoji mogućnost da bi sada mogao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Prema informacijama s Transfermarkta, Katić je rođen u Ljubuškom te posjeduje hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo. Budući da je nastupio za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici, ne bi trebalo biti prepreka ako bi se odlučio zaigrati za susjednu zemlju.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela izboriti kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati u lipnju i srpnju u Njemačkoj. Ipak, igrači će se okupiti u lipnju kako bi odigrali prijateljske susrete s Engleskom i Italijom. Tada će postati jasno hoće li novi izbornik BiH, Sergej Barbarez, pozvati i Katića, čija se vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura prema Transfermarktu.

Valja podsjetiti da isti bosanskohercegovački medij izvijestio o razmišljanju Sergeja Barbareza o pozivu stopera Rijeke, Stjepana Radeljića (26). Radeljić posjeduje i hrvatsku putovnicu te je u Rijeci od lipnja prošle godine. Iako je nastupao za hrvatsku reprezentaciju do 19 godina, također je nosio dres reprezentacija Bosne i Hercegovine u istoj dobnoj kategoriji, kao i do 21 godine.

Tijekom svoje karijere, Radeljić je nastupao za Zrinjski, Stuttgart II, NK Osijek II, Široki Brijeg te moldavski Sheriff. Prema procjeni Transfermarkta, njegova vrijednost iznosi 600 tisuća eura.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!