NaslovnicaVijestiIker Casillas dobija posao u Milanu?

Iker Casillas dobija posao u Milanu?

Predsjednik Porta nedavnom izjavom dao je do znanja da Iker Casillas više nije tako poželjan u Portu, jer je, kako on kaže, nije opravdao očekivanja, ali Casillasa vidi kao krivca za ispadanje Porta iz Lige prvaka kao i za neosvajanje nacionalnog prvenstva.

Iker Casillas

“Dovođenje Casillasa u Porto pokazao se kao fijasko. On je krivac što smo ranije ispali iz Lige prvaka, što smo izgubili prvenstvno i neke utakmice.”, rekao je Da Costa za ugledni list El Confidencial.

Portu takođe problem predstavlja i plata Ikera Casillasa koja nije nimalo mala. Porto je ove sezone doživio pravi krah, ispali su iz Lige prvaka već u grupnoj fazi, a kako stvari stoje ni prvenstvno neće osvojiti jer im vodeća Benfica bježi šest bodova.

Spominje se da bi Casillas mogao vrlo lako otići i u SAD jer je za njegove usluge zainteresovan New York City FC, što se spominjalo i mnogo ranije, ali danas se pojavila druga mogućnost gdje će Casillas nastaviti svoju karijeru jer će skoro sigurno napustiti Porto.

Italijanski mediji pišu da je Milan zainteresovan za usluge španskog golmana, no on tamo ne bi imao ulogu ‘klasičnog golmana’ koju je imao u svojoj dosadašnjoj bogatoj karijeri. ‘San Iker’ bi trebao biti mentor mladom Gianlugiju Donnarummi koji ove sezone brani senzacionalno. Donnarumma je 1999. godište, što ga čini najmlađim golmanom u ‘Ligama petice’.

Ukoliko se Milan domogne Casillasa odreće se usluga Diega Lopeza koji i ne dobija baš previše minuta u milanskom timu.

Iker Casillas je u Real Madridu stekao status legende gdje je proveo 17 godina. Počeo je u C timu u kojem se zadržao svega godinu dana (1998-1999), u B timu je bio manje od godinu dana, a onda je 1999. nastupio za prvi tim u kojem je bio do 2015. godine kada i nije baš na najbolji način napustio svoj dugogdišnji klub.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!