NaslovnicaVijestiIker Casillas otkrio šta mu je Gianluigi Buffon rekao nakon utakmice

Iker Casillas otkrio šta mu je Gianluigi Buffon rekao nakon utakmice

U srijedu navečer su odigrane utakmice osmine finala Lige prvaka, gdje su se suočila dva legendarna golmana, Iker Casillas i Gianluigi Buffon.

Iker Casillas otkrio šta mu je Gianluigi Buffon rekao

Nažalost, samo jedan od njih je uspio sačuvati mrežu netaknutom, a Iker Casillas je bio nemoćan u zaustavljanju igrača Juventusa da pronađu put do njegove mreže.

Nakon samo 27 minuta igre Portov lijevi bek Alex Telles je dobio crveni karton, te je ostavio svoj tim na cjedilu. Porto je više od sat vremena morao igrati s igračem više, te je Juventus to iskoristio.

‘Zmajevi’ su se i sa igračem manje držali sve do 72. minute, kada je gol postigao Marko Pjaca, samo pet minuta nakon što je ušao u igru. Samo minut kasnije u igru je ušao Dani Alves, koji u 74. minuti postiže gol za konačnih 0-2.

No, utakmica će biti zapamćena po nečemu što se dogodilo nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka. Dva legendarna golmana, Iker Casillas i Gianluigi Buffon su se zagrli, razmijenili dresove i popričali, te nema sumnje da će taj trenutak ostati upisan vječno u nogometnu povijest.

Casillas je nakon utakmice izjavio šta mu je njegov kolega rekao: “Rekao mi je da im je crveni karton mnogo olakšao posao. Pokušali smo, ali te dvije minute su promijenile sve. Inače bismo se mogli izboriti sa Juventusom. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe u Torinu.”

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!