NaslovnicaVijestiIniesta o borbi sa depresijom: Jedva sam čekao noć i pilulu

Iniesta o borbi sa depresijom: Jedva sam čekao noć i pilulu

Legendarni nogometaš Barcelone i reprezentacije Španjolske, sada igrač japanskog Vissel Kobea, Andres Iniesta, govorio je o borbi sa depresijom kroz koju je prošao nakon osvajanja triplete sa Barcelonom 2009. godine.

“Sve je počelo 2009, poslije osvajanja triplete sa Barcelonom. Postigao sam onaj gol Chelseau u polufinalu Lige šampiona, osvojili smo tri titule te godine. Bilo je nevjerovatno. Ali, tokom ljeta sam počeo da se osjećam loše. Krenuo sam da razmišljam o svemu, a nisam znao zašto. Bio sam u začaranom krugu. Mislim da je i smrt Danija Jarquea (igrača Espanyola) uticala. Pozvao sam doktora i rekao mi je da mi treba pomoć”, priznao je Iniesta.

Međutim, situacija se nije promijenila nabolje tako brzo. Iniesta je prolazio kroz pravu agoniju.

“Počinješ da se osjećaš loše, nekako čudno, a ne znaš čemu to pripisati. Povučeš se u sebe, razmišljaš, ali ne znaš zašto. Samo se vrtiš u krug, a osjećaš se potpuno prazno. Bio sam ravnodušan, bez želja, bez osjećanja…”

“Kad si u depresiji, nemaš ništa, ne osjećaš ništa, prelaziš u svijet iluzije. U depresiji ti nisi ti. Postaješ ranjiv i teško ti je da kontrolišeš život. Osvajao sam trofeje sa Barcelonom, a samo sam čekao da padne noć kako bih popio pilulu i odmorio se”.

“Proveo sam neko vrijeme na psihoterapijama kod psihologa, dobro se sjećam kako sam toliko iščekivao te sastanke, da bih dolazio 15 minuta prije zakazanog termina.”

“Da sam mogao, cijeli svoj život bi igrao za Barcelonu. Ali, osjetio sam da više ne dajem 100 posto od sebe za momčad i procijenio da bi najbolje bilo da odem”, dodao je.

Fenomenalni veznjak govorio je i rivalstvu sa madridskim Realom, u periodu dok je trener “kraljevskog kluba” bio Jose Mourinho.

“Kad je Mourinho vodio Real, rivalstvo je bilo na vrhuncu. Zapravo, to više nije bilo rivalstvo koje je postojalo prije. To je bila mržnja. Mourinho je pogoršao odnose među igračima dva tima i to je štetilo i reprezentaciji Španije. Bilo je nepodnošljivo”, zaključio je 34-godišnji nogometaš.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!