NaslovnicaVijestiInstagram zvijezda optužena za pokušaj krađe 100 milijuna funti od kluba Premier...

Instagram zvijezda optužena za pokušaj krađe 100 milijuna funti od kluba Premier lige!

Instagram influencer trenutno se suočava sa kaznenom prijavom u Sjedinjenim Državama zbog pokretanja navodne globalne prevare koja je ‘ciljala’ ekipu iz Premier lige.

Instagram zvijezda

Ramon Abbas, poznatiji kao ‘Ray Hushpuppi’ na društvenim mrežama, okupio je preko 2.4 milijuna sljedbenika na Instagramu sa svojim raskošnim načinom života.

Sky News je javio da je 37-godišnjak uhapšen prošlog mjeseca u Dubaiju nakon intenzivne istrage FBI-ja.

‘Hushpuppi’ je optužen da je bio umiješan u pranje novca putem poslovne e-pošte (BEC), a na meti su bile banke i neimenovani klub iz Premier lige.

Istraga je nazvana ‘operacija lov na lisice’ i rezultirala je nizom uhićenja.

U službenim sudskim dokumentima američko Ministarstvo pravosuđa tvrdi: “Abbas održava račune na društvenim mrežama koji su ga često prikazivali u dizajnerskoj odjeći, nosio je skupe satove i pozirao u luksuznim automobilima i čarter avionima.”

“Istraga FBI-a otkrila je da Abbas finansira ovaj raskošni način života kriminalom.”

“Abbas i ostali su nastavili sa pranjem stotina milijuna dolara iz drugih kriminalnih šema i upada u računala, uključujući jednu šemu za krađu od 100 milijuna funti iz engleskog nogometnog kluba”, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

Vjeruje se kako je FBI uspio pratiti nigerijskog državljanina zahvaljujući njegovim aktivnostima na društvenim medijima posljednjih mjeseci.

Američki odvjetnik Nick Hanna rekao je u izjavi: “BEC sheme su jedan od najtežih cyber zločina s kojima se susrećemo, jer obično uključuju koordiniranu skupinu izvođača razbacanih po svijetu koji imaju iskustva s hakiranjem računala i iskorištavanjem međunarodnog financijskog sustava.

‘Hushpuppi’ bi mogao biti suočen s 20 godina zatvora u SAD-u ako bude proglašen krivim.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!