NaslovnicaVijestiInter sprema ponudu od 50 miliona eura za zvijezdu PSG-a, Tottenham dovodi...

Inter sprema ponudu od 50 miliona eura za zvijezdu PSG-a, Tottenham dovodi kapitena Sportinga

Kako izvještava Tuttosport, Inter sprema ponudu od 50 miliona eura za krilnog igrača Paris Saint Germaina Angela Di Mariju.

Inter sprema ponudu od 50 miliona eura za zvijezdu PSG

Bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida velika je želja novog trenera Nerazzurra Luciana Spallettija, koji na Giuseppe Meazzu ovog ljeta želi dovesti zvučna pojačanja.

Bivši Galactico se nije uspio nametnuti u Premier ligi u dresu Manchester Uniteda, ali je postao jedan od ključnih igrača otkako je stigao na Park prinčeva u ljeto 2015. godine.

Prošle sezone je u dresu PSG-a postigao 14 golova i upisao osam asistencija u svim takmičenjima. Inter će mu ponuditi četverogodišnji ugovor od oko 7,5 miliona eura po sezoni, što je znatno manje od trenutnih 11 miliona koliko zarađuje u Francuskoj.

Parižani će navodno kao njegovu zamjenu dovesti igrača Real Madrida Jamesa Rodrigueza, za kojeg su pokazali interes u posljednjih nekoliko dana.

Druga vijest dana je da Tottenham Hotspur sprema ponudu od 30 miliona eura za veznjaka Sportinga i portugalskog reprezentativca Adriena Silvu.

Kapiten portugalskog kluba je učestvovao na Kupu konfederacija, gdje je njegova reprezentacija osvojila treće mjesto pobijedivši jučer Meksiko rezultatom 2-1.

Silva je u posljednjih nekoliko godina postao ključni igrač Sportinga, a u klubu je od 2001. godine.

Trener Spursa Mauricio Pochettino ovog ljeta želi pojačati vezni red svog tima, a Sporting ga prema pisanju portugalskih medija ne želi prodati za manje od 35 miliona eura.

Silva je bio dio tima koji je osvojio Europsko prvenstvo prošlog ljeta u Francuskoj, na kojem je bio jedan od najboljih pojedinaca Portugalaca. 28-godišnjak je prošle sezone odigrao ukupno 36 utakmica u dresu Sportinga, uključujući i pet u Ligi prvaka.

[su_no1forfootball]

[su_cashout]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!