NaslovnicaVijestiInzaghi o igri Lazija: Zaslužili smo svaki osvojeni bod, nema stajanja

Inzaghi o igri Lazija: Zaslužili smo svaki osvojeni bod, nema stajanja

Trener nogometaša Lazija Simone Inzaghi rekao je da je ekipa u odličnoj formi, poslije današnje uvjerljive pobjede protiv Sampdorije rezultatom 5:1.

Lazio je ostvario 11. uzastopnu pobjedu u Serie A, što je u italijanskom prvenstvu do sada uspjelo samo Romi, Juventusu, Interu i Napoliju.

“U odličnoj smo formi i zaslužili smo svaki bod koji smo osvojili, a uprkos tome što su nam za vrijeme ove serije nedostajali neki igrači, ekipa je ostala čvrsta i jedinstvena” rekao je Inzaghi za Sky Italia.

“Sampdoria je u dobroj formi, a mi smo pravim pristupom učinili da izgleda lako, ali utakmica svakako nije bila laka” dodao je trener rimskog kluba.

Lazio u sljedećem kolu igra protiv velikog rivala Rome, u derbiju Rima.

“Igrači vjeruju u ono što radimo i veoma sam srećan, ali moramo ovako da nastavimo, da ne spuštamo gas. Ide derbi, moramo da ostanemo koncentrisani. Znam šta nam znači derbi i šta bi značila 12. uzastopna pobjeda, pa je to naš cilj. Ali, nemam drugog izbora nego da tu utakmicu shvatim kao svaku drugu” naveo je Inzaghi.

Trostruki strijelac danas je bio Ciro Immobile. On je postigao 23 gola u 19 prvenstvenih utakmica i ima šest asistencija.

“Trebale bi mi godine da odslušam sve što je postigao. On je sjajan golgeter, ali prije svega timski igrač. Odmah sam to shvatio, on je praktično treći kapetan, poslije Senada Lulića i Marca Parola. Golovi su samo dio njegovog doprinosa” rekao je Inzaghi.

Lazio je treći na tabeli sa 45 bodova. Prvoplasirani Juventus ima 48, a Inter ima dva boda manje na drugom mjestu.

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!