NaslovnicaVijestiISCO 'NA LEDU': Santiago Solari o odlasku sjajnog veznjaka

ISCO ‘NA LEDU’: Santiago Solari o odlasku sjajnog veznjaka

Španjolski reprezentativac u nemilosti je trenera Santiaga Solarija, pa se s obzirom na sve manju minutažu, kao realna opcija spominje njegov odlazak sa Santigao Bernabeua.

Glasine su se dodatno podgrijale kada je ofanzivac izostavljen iz tima za duel sa Betisom u nedjelju.

“Na raspolaganju imam divne igrače i zaista je teško odlučiti ko će da igra”, rekao je Solari na konferenciji za medije, pa potom dodao:

“Znam da vas zanima da li će biti odlazaka iz tima, ali nije na meni da dajem odgovore na takva pitanja, ja sam ipak samo trener. Postoje ljudi u klubu čiji je to posao”.

Solari je potom komentarisao igru Viniciusa protiv Betisa, kome je tek 18 godina.

“Njegov talenat nikada nije dovođen u pitanje. Međutim, talenat važi samo kada se na djelu pokaže, a on je to uspeo. Ipak, treba biti oprezan kada su u pitanju mladi igrači. Ne treba pretjerivati u hvaljenju, kao ni u kritikama.”

“Uz to treba od njih tražiti ono što je realno naspram njihovim godina i iskustva. Ne treba očekivati da imaju glavnu ulogu na terenu. Oni treba polako da ulaze u tim, a nosioci igre poput Modrića, Ramosa, Casemira i Carvajala da im pomognu, baš kao što su u nedjelju i uradili”.

Real Madrid trenutno zauzima četvrto mjeksto na tabeli La Lige sa 33 boda, što je deset manje od vodeće Barcelone.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!