NaslovnicaVijestiIskustva Hrvata protiv Grka

Iskustva Hrvata protiv Grka

grcka hrvatska

Hrvatska nacionalna vrsta igrala je protiv Grčke čak 6 puta i samo je jednom slavila. Vrlo poražavajući podatak koji ne ulijeva optimizam, no ovako je to izgledalo:

  • [1996] – Hrvatska 1:1 Grčka
  • [1997] – Grčka 0:1 Hrvatska
  • [1998] – Grčka 3:2 Hrvatska
  • [2001] – Hrvatska 2:2 Grčka
  • [2010] – Hrvatska 0:0 Grčka
  • [2011] – Grčka 2:0 Hrvatska

Dakle u 6 međusobnih susreta samo jednom je slavila Hrvatska, tri su utakmice završile bez pobjednika, a Grci su slavili dva puta. Zadnji put da su Hrvati slavili bilo je davne 1997. godine u drugom međusobnom susretu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 1998. godine gdje je Hrvatska bila trećeplasirana momčad svijeta.

[su_watch_live_football]

Hrvatski klubovi protiv klubova iz Grčke

Možemo ustvrditi kako su klubovi iz Grčke noćna mora za klube iz Hrvatske jer im redovito zadaju glavobolje i frustracije. Dinamo je u nekoliko navrata znao biti potpuno dominantan protiv kluba iz Grčke i svejedno ne bi uzeo puni ulov, odnosno 3 boda, a često, čak i prečesto znao bi i izgubiti takve utakmice. Svi se sjećamo utakmica protiv Olympiakosa kada je Dinamo imao velikih šansi u obje utakmice no ništa od tog nije htjelo u gol, a još je gore bilo dočekivati PAOK sredinom 12. mjeseca na hladnom Maksimiru, treba ti 3 boda na smrznutom terenu pa PAOK zabije gol i zatvori se.

Nije samo Dinamo imao problema s Grcima, u lošim sjećanjima ostali su i ostalim klubovima. Primjerice AEK je 5 puta igrao protiv klubova iz Hrvatske i svih 5 utakmica je slavio. Panathinaikos je 1995. godine porazio tada vrlo dobar Hajduk i onemogućio im ulazak u Ligu prvaka.

grcki klubovi

[su_bonus]

Iskustva ‘Vatrenih’

Reprezentativci Hrvatske igraju za najveće klubove Europe, no i dalje njihov učinak protiv Grka nije sjajan, kao da su ukleti. Hrvatski reprezentativci zabili su samo 6 golova protiv nekog kluba iz Grčke, a čak 5 njih zabio je Mario Mandžukić, ipak neki podatak koji daje optimizam. Dakle, Vatreni koji su s nekim stranim klubovima nastupali protiv Grka imaju ovakav učinak: 6 pobjeda, 8 remija, 3 poraza!

Mandžukić je igrao ukupno 3 utakmice i sve 3 su bile protiv Olympiakosa u Ligi prvaka. Dva puta protiv njih je igrao u dresu Atletico Madrida, zabio je u obje utakmice – u prvoj je dao 1 gol, a u drugoj hat-trick. Jednom je protiv Olympiakosa igrao u dresu ‘Stare dame’ te je i u toj utakmici dao gol. Ukupno: 3 utakmice, 3 pobjede, 5 golova

Nikola Kalinić igrao je protiv Grka uglavnom u Europskoj ligi. Prvo je s Dniprom dva puta igrao protiv Olympiakosa. Prvu utakmicu su slavili, a drugu remizirali uz gol Kalinića. Nakon toga je s Fiorentinom odigrao 0:0 protiv PAOK-a te još dva puta igrao protiv AEK-a u dresu Milana, ali i te utakmice su završile rezultatom 0:0. Ukupno je igrao 5 utakmica, 4 remija, 1 pobjeda i 1 gol.

Ivan Perišić igrao je protiv Grka 4 puta. Dva puta u dresu Borussije i oba puta slavio te dva puta u dresu Bruggea i dva puta remizirao. Nikada nije postigao gol protiv njih.

Luka Modrić samo je jednom igrao protiv Grka. Kapetan Hrvatske tada je igrao Spurse te je izgubio utakmicu protiv PAOK-a u Londonu rezultatom 1:2.

Ivan Rakitić ove sezone s Barcelonom igrao je protiv Olympiakosa. Prvu utakmicu Barcelona je slavila 3:1, no utakmica u Grčkoj završila je rezultatom 0:0.

Matej Mitrović, mladi stoper Besiktasa prošle sezone slavio je protiv Olympiakosa u Europskoj ligi rezultatom 4:1.

Domagoj Vida jednom je nastupao protiv Grka, bila je to utakmica Aris – Bayer i završila je 0:0.

mandzukic olympiakos

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!