NaslovnicaVijestiISPOVIJEST ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Evo što je rekao Joseu Mourinhu prije odlaska iz...

ISPOVIJEST ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Evo što je rekao Joseu Mourinhu prije odlaska iz Manchester Uniteda!

Legendarni bivši švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović, koji trenutno nastupa za američki LA Galaxy, otkrio je što je rekao svom bivšem treneru Joseu Mourinhu nedugo prije nego što je napustio Manchester United.

Ibrahimović otkrio što je rekao Mourinhu

37-godišnjak je na Old Trafford stigao u ljeto 2016. nakon četiri vrlo uspješne sezone u Paris Saint-Germainu, gdje je postao vodeći strijelac kluba, ali ga je Edinson Cavani sustigao i prestigao nakon njegovog odlaska. U svojoj prvoj sezoni u dresu ‘Crvenih vragova’, Ibra je postigao 28 golova u 46 nastupa u svim takmičenjima, te pomogao klubu da osvoji EFL Kup i Europsku ligu, kao i da se kvalifikuje u Ligu prvaka.

Nakon što je pretrpio tešku povredu krajem te prve sezone, nije se uspio u potpunosti oporaviti, te je propustio više od pola sljedeće sezone. To je glavni razlog zbog kojeg je u martu ove godine odlučio raskinuti ugovor sa klubom, te karijeru nastaviti u MLS-u, odnosno Los Angeles Galaxyju gdje je odigrao nevjerovatnu sezonu.

U intervjuu za BBC Sport on je otkrio što je rekao Mourinhu prije odlaska iz Manchester Uniteda. Naime, izjavio je: “Ta povreda je bila veliki izazov za mene i rekao sam sebi da ću se vratiti i da ću igrati kao što sam igrao i prije nakon što se oporavim. Kada ne budem mogao igrati ovako, neću se više baviti nogometom, jer nisam ovdje zbog milostinje.”

“Kada mi je Mourinho želio dati priliku nakon povrede, rekao sam mu ‘Ne želim razočarati tebe, kao ni svoje suigrače. Imao si Zlatana prije povrede, i ne mogu ti ponuditi tog Zlatana na kojeg si navikao, jer još nisam spreman’. U drugoj sezoni u Unitedu nisam se osjećao spremno, osjećao sam se drugačije, kao da sam počinjao od nule i morao učiti koljeno kako ponovo igrati nogomet. Nakon nekog vremena samopouzdanje mi je raslo, ali mi je bilo potrebno novo okruženje u kojem bih se osjećao ugodno.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!