NaslovnicaVijestiIstraživanje pokazalo: Ovo je najomraženiji klub u Premier ligi!

Istraživanje pokazalo: Ovo je najomraženiji klub u Premier ligi!

Odgovor na pitanje koji su to najpopularniji klubovi u Premier ligi bi bio poprilično lagan, ali da li ste se ikad zapitali koji je to najomraženiji klub u Premier ligi?!

Sasvim je jasno da su Manchester United, Liverpool, Chelsea i Arsenal klubovi sa najvećom navijačkom bazom u Engleskoj, a posebno na globalnom nivou. Zbog uspjeha u posljednjoj deceniji raste i broj fanova Manchester Cityja, ali često su i najpopularniji klubovi zapravo i oni najomraženiji.

Primjera radi, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su bez dileme dva daleko najpopularnija nogometaša na svijetu, sa stotinama miliona obožavalaca, ali u isto vrijeme, i jedan i drugi imaju ogroman broj ‘hejtera’. Jednostavno, ljudi vam često ne opraštaju uspjeh, a slično je i sa nogometnim klubovima.

Ipak, web-stranica FanChants, koja posjeduje impresivnu arhivu od 26.000 navijačkih pjesama, odlučila je da se pozabavi egzaktnim brojkama u ovom slučaju, te da utvrdi koji je to klub u Premier ligi kojeg protivnički navijači najviše preziru.

Sa 50 “neprijateljskih” pjesama navijača protivničkih klubova o Liverpoolu, Redsi zauzimaju prvo mjesto na ovoj listi, dok su na drugom njihovi rivali u finalu Lige prvaka Tottenham, sa 42 pjesme protiv njih.

Slijedi Manchester City sa 39, od kojih je najveći broj zasigurno nastao u prethodnih desetak godina, a gradski rival Manchester United ima ‘samo’ 34 pjesme uperene protiv njih, što je možda iznenađenje, s obzirom na njihovu dominaciju u eri Sir Alexa, te česte optužbe da su povlašteni kod sudaca.

Međutim, daleko od svih nabrojanih klubova je Leeds United sa zapanjujućih 117 pjesama protiv njih, što se čini kao šokantan podatak, s obzirom na to da već dugo ne predstavljaju silu u engleskom nogometu.

Leeds je bio jedan od najuspješnijih engleskih klubova krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošlog vijeka, u periodu kada su 3 puta bili prvaci Engleske, te 5 puta završili na drugom mjestu, a osvojili su i jedan FA Kup, te igrali u još tri finala. 1975. su poraženi od Bayerna u finalu Kupa europskih prvaka, a 1973. su izgubili od Milana u finalu Kupa pobjednika kupova.

U to vrijeme bili su poznati po svom agresivnom i beskompromisnom pristupu utakmicama, pa su stekli lošu reputaciju kod protivničkih navijača, što bi moglo donekle objasniti zašto su još uvijek daleko najomraženiji klub u Engleskoj.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!