NaslovnicaVijestiITALIJA i NJEMAČKA zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka. Imat će po...

ITALIJA i NJEMAČKA zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka. Imat će po pet klubova sljedeće sezone!

Dodatno mjesto u Ligi prvaka za iduću sezonu dodijeljeno je Italiji i Njemačkoj zbog izvanrednih rezultata njihovih klubova u ovosezonskim europskim natjecanjima, objavila je UEFA. To znači da će po pet klubova iz Serie A i Bundeslige sudjelovati u najprestižnijem klupskom natjecanju sljedeće sezone.

S proširenjem Lige prvaka na 36 momčadi iduće sezone, UEFA je najavila da će dva od četiri dodatna mjesta biti dodijeljena europskim savezima s “najboljim zajedničkim učinkom svojih klubova” u UEFA-inim natjecanjima. Nakon završetka polufinalnih utakmica Lige prvaka, Europa lige i Konferencijske lige ovog tjedna, UEFA je potvrdila da će Italija i Njemačka biti među prvima na ljestvici koeficijenata za klubove.

Borussia Dortmund se nalazi izvan prve četiri pozicije u Bundesligi, ali će se kvalificirati s petog mjesta. Osim toga, Dortmund je u finalu Lige prvaka gdje će se suočiti s Real Madridom. Ako pobijedi španjolskog diva, automatski će se kvalificirati kao pobjednik, navodi UEFA.

Bayer Leverkusen, aktualni prvak Bundeslige, se nalazi u finalu Europa lige, gdje će se susresti s Atalantom iz Italije. Atalanta trenutno zauzima peto mjesto u Serie A s 60 bodova, isto koliko ima i Roma, dok Lazio zaostaje četiri boda.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!