NaslovnicaVijestiIZ ARSENALA ODGOVORILI BARCELONI: Platite 25 miliona eura i vaš je!

IZ ARSENALA ODGOVORILI BARCELONI: Platite 25 miliona eura i vaš je!

Kako izvještavaju španjolski i engleski mediji, Barcelona je zainteresirana za dovođenje defanzivca Arsenala i reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca kao rezervnu opciju za Jordija Albu.

Barcelona želi dovesti Seada Kolašinca

25-godišnjak je na Emirates stigao besplatno iz Schalkea prije dvije godine, i od tada je za klub odigrao ukupno 72 utakmice u svim takmičenjima, te pritom postigao pet golova i podijelio 13 asistencija.

Kako navode katalonske novine Mundo Deportivo, on je jedna od brojnih opcija o kojima razmišljaju u redovima španjolskog prvaka, a čelnici Arsenala su ga navodno spremni pustiti za cifru od oko 25 miliona eura. Pored Kolašinca, na listi želja Barce nalaze se i zvijezda Celtica Kieran Tierney, kao i Juan Bernate iz Paris Saint-Germaina.

Kolašinac je prošlog mjeseca dao zanimljiv intervjuu, u kojem je priznao kako nema namjeru uskoro napustiti Emirates. Rekao je: “Mislim da će se u klubu poput ovog uvijek pojavljivati takve špekulacije. Ne znam što će se dogoditi predstojećeg ljeta, ali jako sam sretan u Arsenalu i drago mi je što igram za ovako velik klub.”

On je imao frustrirajući početak protekle sezone zbog povrede koljena koju je zadobio na pripremnoj utakmici protiv Chelseaja u predsezoni. Morao je čekati do oktobra kako bi upisao svoj prvi nastup, ali od tada je postao jedan od ključnih igrača Emeryjevog tima, te smatra kako nikad nije igrao bolje u svojoj karijeri.

Rekao je: “Osjećam se dobro, na početku sezone sam bio povrijeđen i bilo mi je teško vratiti se na teren nakon takve povrede. Međutim, sad sam sto posto spreman i sretan sam što pomažem timu.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!