NaslovnicaVijestiIZ ARSENALA POTVRDILI: Čak sedam igrača napušta klub ovog ljeta!

IZ ARSENALA POTVRDILI: Čak sedam igrača napušta klub ovog ljeta!

Arsenal je na svojoj službenoj stranici objavio listu igrača koji će napustiti klub krajem ovog mjeseca. Riječ je o čak sedam igrača, a ubjedljivo najveća zvijezda među njima je Danny Welbeck.

Welbeck napušta Arsenal

Engleski napadač je na Emirates stigao iz Manchester Uniteda 2014. godine za 16 miliona funti, ali se nije baš proslavio u dresu ‘Topnika’ u proteklih pet sezona, tokom kojih je imao brojne probleme sa povredama.

Ukupno je van terena zbog povreda izostao 774 dana, što je više od dvije godine, a propustio je ukupno 123 utakmice. Klub napušta nakon samo 32 postignuta gola u 126 nastupa u svim takmičenjima. Pored njega, odlaze i Petr Čech, Stephan Lichtsteiner, Cohen Bramall, Julio Pleguezuel, Aaron Ramsey i Charlie Gilmour.

Sportski direktor kluba Raul Sanllehi o odlasku Welbecka je izjavio: “Situacija je bila slična Ramseyevoj. Ovog ljeta smo pregovarali s njim kako bismo vidjeli da li želi ostati, ali odlučio je otići nakon isteka ugovora, što poštujemo.”

Od ostalih igrača sa liste, Petr Čech odlazi u više nego zasluženu mirovinu, koju će po svemu sudeći započeti u svom bivšem klubu Chelseaju gdje bi mogao preuzeti funkciju sportskog direktora. Aaron Ramsey je već dogovorio odlazak u redove talijanskog prvaka Juventusa, dok još uvijek nije poznato što će se dogoditi sa Lichsteinerom.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!