NaslovnicaVijestiIZ BARCELONE ODGOVORILI: Manchester City će morati platiti 100 miliona eura za...

IZ BARCELONE ODGOVORILI: Manchester City će morati platiti 100 miliona eura za jednu od najvećih zvijezda!

Kako danas izvještavaju engleski i španjolski mediji, na adresu Manchester Cityja stigao je odgovor čelnika Barcelone kako će ‘Građani’ morati aktivirati otkupnu klauzulu Nelsona Semeda ukoliko ga žele dovesti ovog ljeta.

Manchester City želi Nelsona Semeda

Prema pisanju novina Sport, Pep Guardiola je poručio upravi svog kluba da pokuša dovesti portugalskog reprezentativca do kraja prelaznog roka. Međutim, to po svemu sudeći neće biti nimalo lagan zadatak, s obzirom da je Semedo u planovima Valverdea za sljedeću sezonu.

U izvješću piše kako su iz Barcelone bez razmišljanja odgovorili da ukoliko ga žele dovesti, morat će aktivirati njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 100 miliona eura. Ova špekulacija je iznenadila sve navijače Cityja, koji ne kriju svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama, jer smatraju kako im nije potreban novi desni bek jer imaju već Kylea Walkera. Pored njega, na Etihadu također na raspolaganju za tu poziciju imaju i Brazilca Danila.

Semedo ima solidan učinak u dresu katalonskog giganta, gdje je stigao iz Benfice u ljeto 2017. godine za 35 miliona eura, i ukoliko zaista uspiju dobiti čak 100 miliona za njega, to bi sjajan posao Blaugrane. S obzirom da se prelazni rok za klubove iz Premier lige završava 8. augusta, u Manchester Cityu imaju još samo 11 dana da odluče da li će dovesti 25-godišnjaka ili ne.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!