NaslovnicaVijestiIz Barcelone otkrili šta je Coutinho uradio kako bi osigurao transfer u...

Iz Barcelone otkrili šta je Coutinho uradio kako bi osigurao transfer u klub

Saga o transferu Philippea Coutinha u Barcelonu je jedna od najdužih transfer saga u posljednjih nekoliko godina.

Coutinho platio dio transfera u Barcelonu

Špekulacije su počele prošlog ljeta nakon što je Neymar napustio klub, te su se nastavile kroz sezonu sve do zimskog prelaznog roka. Svi su već znali kako su Coutinhovi dani na Anfieldu odbrojani, te da će napustiti klub.

[su_bbworld]

Svi znamo što se na kraju dogodilo, Liverpool i Barcelona su došli do govora, te je 25-godišnji Brazilac stigao na Camp Nou u transferu vrijednom čak 160 miliona eura. Koliko je Coutinho želio obući dres katalonskog kluba govori i izjava potpredsjednika Barcelone Jordija Mestrea.

On je u današnjem intervjuu za novine Sport na pitanje da li je Coutinho platio dio novca iz svog džepa kako bi došlo do transfera rekao: “Da, istina je. Napravio je veliki financijski ‘napor’, kao što su u njihovo vrijeme istu stvar napravili Javier Mascherano i Luis Suarez.”

I Suarez i Mascherano su također u Barcelonu stigli iz Liverpoola, zamijenivši Anfield Camp Nouom, te kako se izvještava, prilikom tih transfera pristali su na smanjenje plate.

Philippe Coutinho je u Liverpool stigao iz Intera u zimskom prelaznom roku 2013. godine za samo 13 miliona eura. U šest sezona provedenih u klubu, ukupno je u dresu ‘Redsa’ odigrao 201 utakmicu u svim takmičenjima i pritom je postigao 54 gola i podijelio 46 asistencija.

[su_no1forfootball]

On je danas igrao na gostovanju kod gradskog rivala Espanyola, a rezultat je glasio 1-1. Gol za domaćina u 66. minuti je postigao Gerard Moreno, da bi u 82. minuti za izjednačenje pogodio Gerard Pique, te tako osigurao nastavak niza neporaženosti u ligi koji trenutno iznosi čak 22 utakmice, što je novi klupski rekord. To je Coutinhu bila četvrta utakmica u Barceloninom dresu, te prva na kojoj je odigrao svih 90 minuta.

Barcelona je ubjedljivo vodeća u La Ligi sa 58 osvojenih bodova nakon 22 odigrana kola, te ima 12 bodova više od drugoplasiranog Atletico Madrida, koji večeras na svom terenu dočekuje trećeplasiranu Valenciju koja ima 40 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!