NaslovnicaVijestiIZ EUROPSKOG VELIKANA POTVRDILI: Istina je da su održani pregovori oko stvaranja...

IZ EUROPSKOG VELIKANA POTVRDILI: Istina je da su održani pregovori oko stvaranja Superlige!

Čelnici jednog od najvećih engleskih klubova, Arsenala, danas su potvrdili informaciju kako su bili uključeni u rasprave o mogućem stvaranju Europske superlige, ali su također i dodali kako nemaju namjeru napuštati Premier ligu.

Arsenal učestvovao u pregovorima o Superligi

Njemački magazin Der Spiegel u posljednje vrijeme je otkrio mnogo informacija vezanih za dešavanja u europskom nogometu. Jedna od njih je kako su se najveći klubovi sa kontinenta sastali i održali razgovore o mogućem odvajanju od UEFA-e, odnosno Lige prvaka, kao i domaćih liga, te o stvaranju novog, posebnog takmičenja. U tom takmičenju bi učestvovalo 16 najvećih europskih klubova u ovom trenutku, koji više ne žele dijeliti svoje prihode sa manjim klubovima u svojim ligama, kao i u Ligi prvaka. Der Spiegel je te informacije dobio od popularnog Football Leaks-a, koji je u posljednjih nekoliko godina otkrio mnogo tajni u nogometu, koje su vodeći ljudi krili od javnosti.

Iako je priznao kako su razgovori zaista održani, direktor Arsenala Vinai Venkatesham je dodao da londonski klub ne planira biti dio nikakvog takmičenja koje bi nanijelo štetu Premier ligi. On je rekao: “Arsenal trenutno nije, niti je ikada bio, zainteresovan za igranje u bilo kojem takmičenju koje bi oslabilo Premier ligu. Ovo je vodeća svjetska liga u vodećem sportu, ne želimo učiniti ništa kako bi joj nanijeli štetu. Vidio sam vijesti kako ju Arsenal želi napustiti, nikad to nije bila naša želja. Ipak, moramo učestvovati u tim pregovorima o Superligi, što ne znači da ih podržavamo.”

Na pitanje da li smatra da će u budućnosti postojati Superliga, izvršni direktor ‘Topnika’ Raul Sanllehi je odgovorio: “U skorijoj budućnosti ne, jer imamo ugovor sa UEFA-om trenutno, ali ne znam što će se dogoditi. Ne predviđam u skorijoj budućnosti radikalnu promjenu. Međutim, ono što vam mogu reći je da je trenutna situacija najpogodnija za nas. Jako smo ponosni što smo u Premier ligi.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!