NaslovnicaVijestiIZ LILLEA ODGOVORILI: Evo koliko će Arsenal morati platiti ukoliko želi dovesti...

IZ LILLEA ODGOVORILI: Evo koliko će Arsenal morati platiti ukoliko želi dovesti Nicolasa Pepea!

Arsenal će po svemu sudeći morati oboriti klupski rekord kada su u pitanju transferi ukoliko žele dovesti senzaciju francuskog prvenstva ove sezone Nicolasa Pepea, s obzirom da ga Lille ne planira pustiti za cifru manju od 80 miliona eura.

Arsenal želi Nicolasa Pepea

‘Topnici’ se već duže vremena povezuju sa dovođenjem reprezentativca Obale Bjelokosti, koji je na ukupno 19 nastupa u svim takmičenjima ove sezone postigao 12 golova i podijelio sedam asistencija. Toliko impresionira svojim nastupima, da je samo napadač Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe učestvovao u više golova u prvenstvu od njega.

Iako su engleski mediji spominjali cifru od oko 40 miliona funti, koja bi trebala biti dovoljna za kupovinu 23-godišnjaka, to po svemu sudeći neće biti slučaj, te bi on mogao koštati skoro duplo više. To je potvrdio i sportski direktor Lillea Luis Campos, koji je priznao kako je riječ o cifri od čak 80 miliona eura.

Francuske novine L’Equipe su nedavno izvijestile kako su ga čelnici kluba spremni prodati već u predstojećem zimskom prelaznom roku, a vodeći velikan u utrci za njegov potpis je upravo Arsenal. Navodno, Unai Emery se divi nastupima 23-godišnjaka, kojeg je imao priliku upoznati bolje dok je vodio Paris Saint-Germain prošle sezone, a planira ga dovesti kao zamjenu za Dannyja Welbecka, koji najvjerovatnije neće igrati do kraja sezone zbog povrede.

Pored Pepea, još jedna igrač koji se povezuje sa mogućim dolaskom na Emirates je krilni igrač Boce Juniors Cristian Pavon, koji bi bez sumnje koštao mnogo manje od Pepea. U Arsenalu smatraju kako bi mogli dovesti argentinskog reprezentativca za cifru manju od 40 miliona funti, dok bi u sjeverni London u januaru mogao doći i novi centralni defanzivac.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!