NaslovnicaVijestiIz PSG-a odgovorili Arsenalu: Ukoliko ga želite, pripremite 40 miliona funti!

Iz PSG-a odgovorili Arsenalu: Ukoliko ga želite, pripremite 40 miliona funti!

Prema pisanju engleskih medija, iz Paris Saint-Germaina su poručili Arsenalu kako će morati izdvojiti 40 miliona funti ukoliko žele dovesti Juliana Draxlera u ovom zimskom prelaznom roku.

PSG želi 40 miliona za Draxlera

Već duže vrijeme je poznato kako Arsene Wenger planira dovesti 24-godišnjaka kao zamjenu za Alexisa Sancheza, koji bi sljedećeg mjeseca mogao otići u velikog rivala Manchester City.

Kako piše The Sun, ‘Topnici’ ne planiraju ponuditi više od 30 miliona funti za njemačkog reprezentativca i bivšeg igrača Wolfsburga, te će ponudu poslati samo u slučaju Sanchezovog odlaska ove zime. Čileanskom reprezentativcu ugovor sa klubom ističe na kraju sezone, te ukoliko klub ne napusti u januarskom prelaznom roku, na ljeto će otići besplatno, a toga su svjesni i u Arsenalu.

Vjeruje se kako Draxler svim silama želi napustiti francuski klub, s obzirom da je dolaskom Neymara i Kyliana Mbappea prošlog ljeta izgubio mjesto u početnih 11, te je nezadovoljan minutažom ove sezone. Napadački trio ‘Parižana’ Neymar, Edinson Cavani i Kylian Mbappe igra u nevjerovatnoj formi, te su zajedno postigli 38 golova u francuskom prvenstvu ove sezone.

Pored Arsenala, interes za dovođenje Juliana Draxlera pokazuje i Liverpool, ali s obzirom da ni tamo ne bi imao znatno veću minutažu s obzirom da je napadački dio ‘Redsa’ također u sjajnoj formi, mnogo izgledniji je njegov odlazak u London.

Draxler je ove sezone skupio ukupno 22 nastupa u francuskom prvenstvu i Ligi prvaka, te je postigao dva gola i podijelio četiri asistencije. Njegov tim je ubjedljivo vodeći u ligi sa 50 osvojenih bodova nakon 19 odigranih kola, te ima prednost od devet bodova ispred drugoplasiranog Monaca, te trećeplasiranog Lyona. Na četvrtom mjestu je Marseille sa 38 osvojenih bodova.

S druge strane, Arsenal je na razočaravajućem šestom mjestu u Premier ligi sa 34 osvojena boda iz 19 odigranih kola. Za četvrtim mjestom, koje vodi u Ligu prvaka, zaostaju tri boda, ispred njih na petom mjestu se nalazi Liverpool sa osvojenim bodom više, dok vodeći Manchester City ima čak 55 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!