NaslovnicaVijestiIz RB Leipziga se oglasili povodom budućnosti Nabyja Keite

Iz RB Leipziga se oglasili povodom budućnosti Nabyja Keite

Sportski direktor RB Leipziga Ralf Rangnick potvrdio je kako je klub ovog ljeta odbio dvije ponude Liverpoola za zvijezdu tima Nabyja Keitu, ali i dodao kako bi veznjak mogao otići sljedećeg ljeta.

Iz RB Leipziga se oglasili povodom budućnosti Nabyja Keite

Trener ‘Redsa’ Jurgen Klopp pokušao je pojačati vezni red svog tima gvinejskim reprezentativcem, koji je bio njegova glavna meta ovog ljeta, ali do tog transfera neće doći.

Iako je Liverpool poslao dvije ponude za igrača, od kojih je posljednja iznosila čak 72 miliona eura, čelnici njemačkog kluba su odbili obje ponude, te pod svaku cijenu žele zadržati jednog od najboljih veznjaka u ligi.

“Bile su dvije ponude od strane Liverpoola, te nekoliko telefonskih razgovora između čelnika dva kluba, ali ne između mene i Jurgena Kloppa”, rekao je Rangnick za medije.

“Za nas je od početka bilo jasno da ne želimo dopustiti da Naby Keita napusti klub. Zbog toga nije bilo direktnog kontakta sa trenerom Liverpoola. Svaki klub koji ima ambicije bi učinio istu stvar kao i mi.”

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Ukoliko Keita bude odlazio iz kluba sljedećeg ljeta, za što postoji velika mogućnost, RB Leipzig bi mogao izgubiti veliku količinu novca, s obzirom da će se tada aktivirati nova otkupna klauzula za strane klubove u vrijednosti od samo 50 miliona eura.

Ragnick je dodao: “Međutim, moramo dobro razmisliti. Ukoliko pustimo Keitu da ode sad za 70 ili 80 miliona eura, što bi nam ta cifra mogla donijeti u odnosu na cifru koju bismo dobili za njega sljedeće godine?

“Ponekad, igrači se razvijaju brže nego klubovi. Ukoliko odigra i ove sezone kao i prošle, također i u Ligi prvaka, onda bismo mogli razmisliti o tome da ga pustimo da ode u neki veći klub.”

[su_bonus]

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!